Επικαιρότητα

Πύλη εισόδου στην δημοκρατία το Λατσί

Η αρχή Λιμένων Κύπρου προχωρεί στην μεγαλύτερη επένδυση των τελευταίων χρόνων με την επέκταση του λιμανιού του Λατσιού. Το κόστος θα ξεπεράσει τα 45 εκατομμύρια ευρώ .

Θα δημιουργηθούν 350 νέες θέσεις ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής ενώ προβλέπεται και η δημιουργία αγκυροβολίου για κρουαζιερόπλοια. Ο σχεδιασμός παρουσιάσθηκε σε ευρεία σύσκεψη παραγόντων του διαμερίσματος Πόλεως Χρυσοχούς. Ουσιαστική δημιουργείται μια νέα πύλη  εισόδου στην δημοκρατία  με την πλήρη αναβάθμιση του λιμανιού στο Λατσί το οποίο θα τριπλασιάσει την χωρητικότητα του.

Ο διαγωνισμός έχει ήδη προκηρυχθεί , η μελέτη θα ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο,  και οι κατασκευαστικές εργασίες  περιλαμβάνουν εκτός από την επέκταση του λιμανιού και την δημιουργία σύγχρονων υποδομών και στο χερσαίο χώρο.   Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της αρχής λιμένων Αντώνης Στυλιανού ανέφερε ότι το νέο λιμάνι του Λατσιού θα είναι το πρώτο πράσινο λιμάνι της Κύπρου που θα βασίζεται σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την διαχείριση των υδάτων και των αποβλήτων.

Ο δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή χαρακτήρισε κομβικής σημασίας το έργο για την ευρύτερη περιοχή. Το έργο δημιουργεί προοπτικές για την περιοχή , κατέληξε.

Ο υπουργός μεταφορών , επικοινωνιών και έργων σημείωσε ότι η πρόθεση είναι η δημιουργία και αγκυροβολίου για την προσέλκυση κρουαζιεροπλοιών με στόχο την ανάπτυξη ενός υγιούς ανταγωνισμού μεταξύ όλων των τουριστικών περιοχών του νησιού.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button