Επικαιρότητα

Πόσα τελικά στοίχησε ο κόμβος

Διευκρινήσεις σε σχέση με το πραγματικό για την τοπική αρχή κόστος του έργου στον κόμβο των Κονιών δίνει ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος απαντώντας και στα σχόλια που διατυπώνονται κυρίως από χρήστες των κοινωνικών δικτύων.

Ο δήμαρχος Πάφου σημειώνει ότι το μεγαλύτερο κόστος του έργου κάλυψε η πολιτεία διευκρινίζοντας ότι δημόσιο χρήμα είναι και αυτό του δήμου και αυτό της πολιτείας και θα πρέπει να υπάρχει η ίδια φειδώ στην διαχείριση του. Ξεκαθαρίζει επίσης ότι γύρω στο 70% του συνολικού κόστους του έργου που στοίχησε 1,8 εκατομμύρια ευρώ, δαπανήθηκε για την δημιουργία της υποδομής κάτω από την επιφάνεια.

Αυτά τα έργα, συμπλήρωσε, θα έπρεπε να είχαν κατασκευασθεί από το τμήμα υδάτων την περίοδο κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου Λεμεσού- Πάφου και δεν έγιναν. Είπε ακόμη ότι τα έργα αυτά περιλαμβάνουν βασικά δυο τεράστιους αγωγούς  οι οποίοι θα καθαρίζονται μηχανικά κάθε χρόνο με εκσκαφείς για να μην κλείνουν από τα φερτά υλικά του ποταμού. Το κόστος του έργου στην επιφάνεια είναι πολύ μικρό και δεν ξεπερνά τις 300 χιλιάδες συνολικά, κατέληξε ο δήμαρχος Πάφου.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close