Πάφος

Πυρά Σαββίδη κατά ΚΟΑ

Η Πάφος είναι από τις επαρχίες που υστερούν σε αθλητικές υποδομές, επισημαίνει το μέλος του εκτελεστικού γραφείου του ΔΗΚΟ Χρύσανθος Σαββίδης.

Σε γραπτή δήλωση του σημειώνει ότι δεν υπάρχει μια σύγχρονη κλειστή αίθουσα αθλοπαιδιών, δεν υπάρχουν γήπεδα αντισφαίρισης, υπάρχει ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, το γήπεδο “Στέλιος Κυριακίδης”, που θυμίζει άλλες εποχές.

«Συζητάμε εδώ και χρόνια για την αναβάθμιση του ιστορικού Ιακώβειου σταδίου και τίποτα δεν βλέπουμε. Ο ΚΟΑ, δυστυχώς, ασχολείται με όλες τις άλλες επαρχίες εκτός από την Πάφο.»

Ο Χρύσανθος Σαββίδης εισηγείται την δημιουργία Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου στα πρότυπα του Δήμου Στροβόλου. «Εάν κάποιος επισκεφθεί το απόγευμα το αθλητικό κέντρο του Δήμου Στροβόλου θα αντιληφθεί ότι όταν υπάρχουν υποδομές ο κόσμος τις χρησιμοποιεί.

Εκατοντάδες νέοι αλλά και άτομα όλων των ηλικιών αθλούνται και απολαμβάνουν την φύση, μιας και γειτνιάζει με πάρκο του Αγίου Δημητρίου. Αθλητισμός που αποτελεί εναλλακτική επιλογή υγιούς ενασχόλησης.  Το Ιακώβειο στάδιο, με το σωστό σχεδιασμό, μπορεί να αποτελέσει το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο της Πάφου.

Μπορούν να δημιουργηθούν γήπεδα αντισφαίρισης, καλαθοσφαίρισης, γήπεδο ποδοσφαίρου που μπορεί να μετατρέπεται σε μικρά γήπεδα ποδοσφαίρου, να δημιουργηθεί περιμετρικά στίβος για κλασικό αθλητισμό και μικρή καφετέρια για αναψυχή. Όλα αυτά μπορούν να γίνουν εφικτά χωρίς να σπαταλήσει ο Δήμος και το κράτος πολλά λεφτά, φτάνει να υπάρχει όραμα.»

Το  Ιακώβειο στάδιο βρίσκεται σε περίοπτη θέση και αυτό είναι ακόμη ένα πλεονέκτημα, κατέληξε ο Χρύσανθος Σαββίδης. «Εγκατεστημένο στο κέντρο της πόλης, μπορεί να αξιοποιηθεί όχι μόνο από τα σχολεία, αλλά και από πλήθος κόσμου, με αποτέλεσμα το κέντρο της Πάφου να ανακτήσει την παλιά του δόξα και να σφύζει από ζωή.»

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button
Close