Κύπρος

Πυρά γενικού ελεγκτή κατά Πίπη

Νέα πυρά κατά του Διευθυντή των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών Χριστόδουλου Πίπη αναφορικά με την σύμβαση με την εταιρεία ΣΥΚΑΝ, καθώς και επικρίσεις κατά της τέως Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Γεωργίας, Ολυμπίας Στυλιανού, εξαπέλυσε ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, στο πλαίσιο της δεύτερης κατάθεσή τους ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για το θέμα του σφαγείου CYPRA.

Παράλληλα, ο κ. Μιχαηλίδης ήγειρε το θέμα του διακανονισμού που συμφωνήθηκε μεταξύ του κράτους και της εταιρείας Cypra για την αποπληρωμή των κτηνιατρικών τελών χωρίς τόκο, λέγοντας ότι δεν μπορεί να δανείζεται κάποιος από το κράτος χρήματα χωρίς επιτόκιο, προσθέτοντας ότι οι ενστάσεις αυτές καταρρίπτουν τα περί ευνοϊκής μεταχείρισης της εταιρείας από την Ελεγκτική Υπηρεσία.
 
«Είναι την εκ των γεγονότων προκύπτουσα ευθύνη των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών για το γεγονός ότι μία σύμβαση η οποία είχε αρχική διάρκεια πέντε χρόνων αισίως θα κλείσει τα είκοσι χρόνια χωρίς να φαίνεται καν προοπτική για να τερματιστεί. Για αυτή την σκανδαλώδη με ψηλές τιμές 15ετή επέκταση τη σύμβασης, την αποκλειστική ευθύνη δια νόμου φέρει η αναθέτουσα αρχή. Αυτό είναι το μήνυμα που ήθελα να δώσω στην Ερευνητική Επιτροπή γιατί πιστεύω είναι σημαντικό να αντιληφθούν και αυτή την πτυχή ώστε να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα των γεγονότων», ανέφερε στις δηλώσεις μετά το πέρας της συνεδρίας.
 
Καταθέτοντας ενώπιον της Επιτροπής, ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως η «κάκιστη» συμπεριφορά του είναι παρωνυχίδα σε σύγκριση με τον «κακό ή ύποπτο τρόπο» με τον οποίο χειρίστηκε το συμβόλαιο της ΣΥΚΑΝ».
 
Σε ερώτηση για τα κίνητρα του κ. Πίπη, ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρθηκε και συμπεριφορές του κ. Πίπη για άλλα θέματα όπως τις μάντρες του Χανουτάρη στην Πάφο και μονάδα δεύτερου του ξαδέλφου του.
 
«Αυτό που θέλω να πω είναι ότι όταν συναντούμε κάποιος, ο οποίος είναι σε μια υπεύθυνη θέση και σε μεγάλο αριθμό υποθέσεων που χειρίζεται δείχνει ότι δεν τις χειρίζεται με τον σωστό τρόπο, αλλά με έναν τρόπο που το λιγότερο που μπορεί να πει κάποιος είναι ύποπτος, αυτό το πρόσωπο για μας ως Ελεγκτές είναι υψηλού κινδύνου για θέματα διαφθοράς», είπε, προσθέτοντας ωστόσο ότι μόνο ένα δικαστήριο θα μπορούσε να πει τελεσίδικα «αποφασίζω ότι κάποιος είναι ένοχος».
 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button