Πάφος

Πρώτιστο μέλημα η ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών

Συζητήθηκε χθες στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων το πολύ σοβαρό ζήτημα της ασφάλειας των σχολικών λεωφορείων ως μέσων μαζικής μεταφοράς. Ένα ζήτημα το οποίο απασχόλησε την αρμόδια Επιτροπή και στο παρελθόν.

Εκφράσαμε για ακόμα μια φορά την έντονη ανησυχία μας όσον αφορά την ασφάλεια στα σχολικά λεωφορεία, μετά και το τελευταίο περιστατικό με την απώλεια εν κινήσει ελαστικών σχολικού λεωφορείου. Έχουν συμβεί πολλά περιστατικά και από θαύμα δεν έχουμε θρηνήσει θύματα. Το πρώτιστο μέλημα του κράτους και την πολιτείας είναι η ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών που χρησιμοποιούν τα σχολικά λεωφορεία.

Τονίσαμε πως το αρμόδιο υπουργείο πρέπει να εγκύψει στα ζητήματα των δημόσιων επιβατικών μεταφορών και να εφαρμόζει με αυστηρότητα τα απαραίτητα μέτρα και ελέγχους που προβλέπει η νομοθεσία.

Επίσης, το κράτος έχει την υποχρέωση να διασφαλίσει ότι οι εταιρείες επιβατικών μεταφορών πρέπει να έχουν ανανεωμένο και ασφαλές στόλο, τόσο για την εξυπηρέτηση των σχολικών μονάδων, όσο και όλων των πολιτών οι οποίοι επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τις δημόσιες επιβατικές μεταφορές.

Σε μια περίοδο που το κυκλοφοριακό έχει καταντήσει μάστιγα, η χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς και ειδικά των λεωφορείων πρέπει να ενισχυθεί. Περιστατικά που αμαυρώνουν την εικόνα των μέσων μαζικής μεταφοράς και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών πρέπει να μην επαναληφθούν.

Βαλεντίνος Φακοντης Βουλευτής ΑΚΕΛ

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button