Πάφος

Πρώτιστος στόχος ο δρόμος αεροδρομίου

Τα πυρά βουλευτών, δημάρχων και επιχειρηματιών της επαρχίας Πάφου δέχθηκαν χθες λειτουργοί διαφόρων κυβερνητικών τμημάτων και κυρίως της υπηρεσίας περιβάλλοντος αναφορικά με τα προσκόμματα που προβάλλονται στην ολοκλήρωση του τελευταίου τμήματος του δρόμου αεροδρομίου- τουριστικής περιοχής.

Το μεγαλύτερο τμήμα του δρόμου έχει ολοκληρωθεί αλλά στην ουσία δεν χρησιμοποιείται επειδή ένα μικρό τμήμα 3 χιλιομέτρων πριν το αεροδρόμιο δεν έχει εκτελεσθεί λόγο περιβαλλοντικών κωλυμάτων που προβάλλονται.

Το ζήτημα αυτό κυριάρχησε στην ατζέντα των συζητήσεων του υπουργού επικοινωνιών , μεταφορών και έργων με όλους τους παράγοντες της επαρχίας.

Ο Διευθυντής του ΕΒΕ Πάφου Μαρίνος Στυλιανού, ανέφερε πως αμφότερα τα εμπόδια καταρρίπτονται  με βάση τις εκτιμήσεις του ΕΒΕ αλλά και άλλων εμπειρογνωμόνων.

Ο κ. Στυλιανού  αναφέρθηκε σε τελευταία σύσκεψη της προκατόχου του κ. Καρούσου , της κας. Β. Αναστασιάδου και του Υπουργού Γεωργίας,  Κώστα Καδή στο πλαίσιο της οποίας, όπως είπε, συμφωνήθηκε όπως ετοιμαστούν όροι για νέα περιβαλλοντική μελέτη την οποία θα εκπονήσει το ΕΒΕ Πάφου.

Πρόσθεσε μάλιστα πως στο τραπέζι τέθηκε και η κατασκευή πράσινων γεφυρών που κατασκευάζονται σε όλη την Ευρώπη και στο κόσμο γενικότερα, στοιχείο το οποίο τα αρμόδια τμήματα δεν είχαν λάβει υπόψιν κατά την διενέργεια των μελετών.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button