Επικαιρότητα

Πρώτη δημόσια παρουσία Τουμαζή στην Πάφο

Με τον εμβληματικό Οιδίποδα Τύραννο του Σοφοκλή, από τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, ανοίγει η αυλαία του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος την Τετάρτη, 6 Ιουλίου, παρουσία του πρώτου Υφυπουργού Πολιτισμού της Κύπρου Γιάννη Τουμαζή στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου. 

Σε συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου του Σεράγεβο και του Διεθνούς Φεστιβάλ Θεάτρου MESS, με έναν εκλεκτό θίασο ηθοποιών, σε σκηνοθεσία του διακεκριμένου Σλοβένου σκηνοθέτη Ντιέγκο ντε Μπρέα, οι διοργανωτές του φεστιβάλ προσβλέπουν να παρασύρουν το κοινό μέσα στην ξεχωριστή ατμόσφαιρα του Αρχαίου Ωδείου Πάφου και θα προσφέρουν ένα εξαιρετικό πολιτιστικό προϊόν στο κοινό, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά το υψηλό καλλιτεχνικό και οργανωτικό επίπεδο του θεσμού. 

Την Παρασκευή, 8 Ιουλίου ακολουθεί παράσταση στη Λευκωσία, στο Αμφιθέατρο Μακαρίου ΄Γ (Σχολή Τυφλών) στις 9 το βράδυ. 

Συνολικά πέντε παραγωγές συνθέτουν το φετινό πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος που συνδιοργανώνουν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, το Κυπριακό Κέντρο Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και το Υφυπουργείο Τουρισμού. Η επετειακή διοργάνωση του 25ου «Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος», που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 Ιουλίου έως τις 6 Αυγούστου 2022, περιλαμβάνει πέντε υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου παραγωγές με σύγχρονη αισθητική και καλλιτεχνική προσέγγιση πάνω στο αρχαίο ελληνικό δράμα, από σημαντικούς θεατρικούς οργανισμούς. Οι παραγωγές θα παρουσιαστούν στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου, στο Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ’ και στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου. 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button