Πάφος

Πρώτες ροές στα φράγματα

Οι πρώτες μικρές ποσότητες νερού αρχίζουν να εισρέουν στους υδατοφράκτες της Κύπρου.

Οι βροχές των τελευταίων ημερών έχουν δημιουργήσει μικρή ροή νερού στα φράγματα τα οποία διατηρούν καλές πληρότητες από τις πολυοβρες χρονιές που προηγήθηκαν.

Σχεδόν δυο μήνες από την έναρξη του νέου υδρολογικού έτους, την πρώτη Οκτωβρίου, τις τελευταίες μέρες έχει αρχίσει η ροή νερού στους υδατοφράκτες της Κύπρου οι οποίοι διατηρούν καλές πληρότητες λόγο της πολυομβρίας της περσινής αλλά και της προηγούμενης χρονιάς.

Τις τελευταίες ώρες όλα τα φράγματα της Κύπρου συγκέντρωσαν σχεδόν εκατό χιλιάδες κυβικά μέτρα νερού με την μεγαλύτερη ποσότητα να συγκεντρώνει το φράγμα της Αρμίνου.  Από την πρώτη του Οκτώβρη που ξεκίνησε το φετινό υδρολογικό έτος στα φράγματα της Κύπρου εισέρρευσε σχεδόν μισό  εκατομμύριο κυβικά μέτρα νερού.

Η συνολική πληρότητα όλων των φραγμάτων, στην αρχή του φετινού χειμώνα,  αγγίζει σήμερα το 75% της χωρητικότητας τους. Βρίσκονται αποθηκευμένα στα φράγματα 218 σχεδόν εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού, ποσότητα ικανή να καλύψει τις αρδευτικές και υδρευτικές ανάγκες της νήσου για τουλάχιστον δυο χρόνια με την σωστή διαχείριση.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button