Πάφος

Πρότυπος χώρος πολιτισμού οι παλιές αποθήκες Λατσιού

Στην αναβάθμιση και στον εξωραϊσμό των πετρόκτιστων αποθηκών χαρουπιών στο λιμανάκι του Λατσιού προχώρησε ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πόλης Χρυσοχούς Γιώτη Παπαχριστοφή. Όπως είπε, στόχος της Τοπικής Αρχής είναι η μετατροπή των Αποθηκών σε χώρο πολιτιστικής δράσης. 

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Παπαχριστοφή ανέφερε πως μετά την παραχώρηση των πετρόκτιστων Αποθηκών από την Αρχή Λιμένων στο Δήμο έναντι συμβολικού ενοικίου, ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς έχει προχωρήσει στην αναβάθμιση και στον εξωραϊσμό τους. 

Το όλο έργο της αναβάθμισης και του εξωραϊσμού των αποθηκών με συνολικό κόστος €650.000, έχει εγκριθεί, όπως είπε, εξολοκλήρου για χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θάλασσα (2014-2020), το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας. Επίσης, έχει εγκριθεί η κάλυψη του κόστους €300.000 για τον εξοπλισμό των αποθηκών του Λατσιού, σε αυτήν την προγραμματική περίοδο 2014-2020 και υπολείπονται για την ολοκλήρωση της αγοράς του εξοπλισμού άλλες 500.000, τις οποίες θα αιτηθεί ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς για χρηματοδότηση στην νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027

Ο κ. Παπαχριστοφή αναφέρθηκε στην σημαντική ιστορία των αποθηκών χαρουπιών. 

Επεσήμανε επίσης πως ο νέος Δήμος Πόλεως Χρυσοχούς που θα δημιουργηθεί, αποτελούμενος πλέον από τον Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς και τις κοινότητες Χρυσοχούς, Ανδρολύκου, Κρήτου Τέρρας, Τέρρας, Δρούσειας, Νέου Χωριού, Μακούντας, Πελαθούσας, Αργάκας, Γιαλιάς, Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς, Νέων Δημμάτων και Πομού, θα αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους σε έκταση Δήμους παγκύπρια και ο μεγαλύτερος σε ακτογραμμή. 

Διαθέτει είπε, τη δυναμική για να αποτελέσει μία τοπική αρχή διοικητικά και οικονομικά αυτόνομη, με δυνατότητες παροχής ποιοτικών υπηρεσιών στους δημότες του. Έχει όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά να εξελιχθεί σ’ ένα Δήμο με προοπτική για τους δημότες του, δίνοντας τους το κίνητρο να παραμείνουν στην περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς. Ταυτόχρονα, θα έχει τη δυνατότητα να καταστεί ένας αξιόλογος τουριστικός και επενδυτικός προορισμός, προσελκύοντας όχι μόνο επισκέπτες και επενδυτές αλλά και πολίτες, οι οποίοι θα επιλέξουν ως μόνιμο τόπο διαμονής τους το Δήμο μας, κατέληξε. 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button