Επικαιρότητα

Πρόταση Σαββίδη για πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής

Η κατάσταση των δρόμων στην επαρχία μας είναι απαράδεκτη. Το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο σε μερικούς δρόμους αλλά σχεδόν στην ολότητα τους.

Δρόμοι χωρίς ίχνος ασφάλτου με διαλυμένο τσιμέντο και τεράστιους λάκκους να «απειλούν» να καταπιούν αυτοκίνητα και δίκυκλα.

Η νέα τραγωδία έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία του διαμερίσματος Χρυσοχούς, αλλά και νέες φωνές για την επικίνδυνη κατάσταση του οδικού δικτύου της περιοχής στο οποίο έχουν καταγραφεί πολλά θανατηφόρα και άλλα σοβαρά τροχαία τα τελευταία χρόνια.

Αφού οι αρμόδιοι δεν έχουν καμία διάθεση να φτιάξουν τους δρόμους τουλάχιστον ας ξανασκεφτούν την πρόταση που κατάθεσα για πρώτη φορά το 2008 για δημιουργία Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στην Πάφο.

Η δημιουργία του είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε γιατί δυστυχώς καθημερινά χάνονται νέοι άνθρωποι στην μολώχ της ασφάλτου. Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής με την παρουσία του θα βοηθήσει στην σωστή ενημέρωση τών νέων μας για την ανάγκη να είμαστε προσεκτικοί όταν οδηγούμε και πως πρέπει να τηρούμε και να σεβόμαστε τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας, γιατί μόνο αν πράξουμε έτσι θα μειωθούν τα δυστυχήματα και οι θάνατοι τόσων αδικοχαμένων νέων ανθρώπων και μη.

Μέχρι οι αρμόδιοι να αντιληφθούν την αναγκαιότητα του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής ας εφαρμόσουμε λοιπόν, από σήμερα, έστω, τα όσα λένε οι νόμοι κι οι κανόνες οδικής κυκλοφορίας για το καλό όλων μας. Πόσους νεκρούς πρέπει να θρηνήσουμε για να αντιληφθούμε ότι παραμονεύει ο κίνδυνος να “φύγουμε από το σπίτι μας και να μη… γυρίσουμε πίσω;”

Η κάθε απώλεια νέων ανθρώπων είναι σαν ψαλίδισμα των προσδοκιών αυτού του τόπου, είναι λες και ακρωτηριάζουμε το μέλλον της κοινωνίας μας γιατί κάθε νέος άνθρωπος που χάνεται, χάνεται μαζί και μια ελπίδα αυτού του τόπου.

Χρύσανθος Σαββίδης μέλος εκτελεστικού γραφείου ΔΗΚΟ

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close