Επικαιρότητα

Πρόταση νόμου Σαββίδη για σχολές οδηγών

Σε σημερινή συνάντηση που πραγματοποίησα με τους Συνδέσμους Σχολών Οδήγησης είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ τόσο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσο και για τις δράσεις τους.

 

Παράλληλα τους ενημέρωσα για την πρόταση νόμου που έχω καταθέσει στη Βουλή. Η συγκεκριμένη πρόταση προνοεί την απαλλαγή των Σχολών Οδήγησης από πρόστιμα που θα προκύπτουν από την εφαρμογή του νέου συστήματος Φωτοεπισήμανσης, όταν αποδεδειγμένα αυτά προκύπτουν κατά την διάρκεια μαθήματος οδήγησης.

 

Συζητήσαμε επίσης εκτενώς το πρόβλημα της έλλειψης ημερομηνιών εξέτασης για έκδοση άδειας οδήγησης, που προέκυψε από την μη εφαρμογή του νέου συστήματος διαδικτυακής κράτησης ημερομηνίας για πρακτική δοκιμασία κανονικής άδειας οδήγησης. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κ. Γιάννη Καρούσο, μας ανέφερε ότι θα αρχίσει σταδιακά να εφαρμόζεται το νέο σύστημα από τον Ιανουάριο του 2022, ώστε να γίνονται κρατήσεις ημερομηνιών για τον Ιούνιο του 2022, κάτι που αφήνει ικανοποιημένους τους ιδιοκτήτες Σχολών Οδήγησης.

 

Τέλος, δώσαμε υπόσχεση να βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή ώστε να αναγνωρίζουμε τα διάφορα προβλήματα που προκύπτουν και να τα αντιμετωπίζουμε. 

Χρύσανθος Σαββίδης βουλευτής ΔΗΚΟ Πάφου  

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button