Πάφος

Πρόγραμμα στην Πάφο για την οικογένεια και το παιδί

Μια δυναμική σύμπραξη του Ιδρύματος Μαργαρίτας Λιασίδου και του Κυπριακού Ινστιτούτου Ψυχοθεραπείας με επίκεντρο τη γνωστική ενδυνάμωση παιδιών και εφήβων ξεκινά άμεσα.

Σύμφωνα με την  ψυχολόγο  Νιόβη Μιχαήλ, διευθύντρια του  Ιδρύματος Μαργαρίτας Λιασίδου  πρόκειται για ένα πρόγραμμα στοχευμένης ομαδικής πρόληψης ψυχικής υγείας χρηματοδοτημένο από τους Δήμους της Επαρχίας Πάφου και την Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου.

Η αποστολή του Μαργαρίτα Δέλτα σύμφωνα με την κ. Νιόβη Μιχαήλ είναι να συνεισφέρει στη θωράκιση της ψυχικής υγείας των νέων της Πάφου αντιμετωπίζοντας έγκαιρα τις μαθησιακές δυσκολίες και άλλα νευροαναπτυξιακά προβλήματα.

«Η σπουδαιότητα της έγκαιρης αντιμετώπισης των μαθησιακών και άλλων νευροαναπτυξιακών προβλημάτων γίνεται ακόμη πιο μεγάλη επειδή σχετίζεται με την ευαλωτότητα στην εξάρτηση, δηλαδή, αυξάνεται ο κίνδυνος οι νέοι που έχουν αυτά τα προβλήματα να ασχοληθούν στην εφηβεία ή στη νεανική ζωή τους με ουσίες και άλλες μορφές εξάρτησης.»

Η κ. Μιχαήλ εξήγησε και πως θα λειτουργήσει το πρόγραμμα. «Δημιουργείται Περιοδεύουσα Συμβουλευτική που σταθερά θα επισκέπτεται σε σχολικές εγκαταστάσεις ή άλλα δημόσια κτίρια όλους τους δήμους της επαρχίας Πάφου παρέχοντας μέσω ομάδας ειδικών ατομική και ομαδική στήριξη σε γνωστικές και μαθησιακές δυσκολίες, σε προβλήματα ομιλίας, ελλειμματικής προσοχής κ.α.»

Το πρόγραμμα παρέχεται εντελώς δωρεάν.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button