Επικαιρότητα

Πρωτοβουλία δημάρχου Πάφου για διάσωση του έργου στην Ελλάδος

Ο σχεδιασμός της Λεωφόρου Ελλάδος προχωρεί χωρίς κτιστή νησίδα, σύμφωνα με ανακοίνωση του δημάρχου Πάφου ο οποίος σημειώνει ότι ο στόχος που έχει τεθεί είναι το Φεβρουάριο του 2020 να προσφοροδοτηθεί το έργο.

«Το γνωστό πρόβλημα παγοποίησης σημαντικών έργων λόγω της κάθετης αντίθεσης κυβερνητικών Τμημάτων για κτιστή διαχωριστική νησίδα και από την άλλη το σταύρωμα των κονδυλίων από τη Βουλή λόγω της νησίδας, οδήγησαν σε παγοποίηση του έργου της βελτίωσης της Λεωφόρου Ελλάδος στην Πάφο, της Λεωφόρου Τσερίου και άλλων παρόμοιων έργων.

Μαζί με το σημερινό Υπουργό Εσωτερικών, είχαμε παρακαθήσει πρόσφατα στην παρουσίαση μελέτης για τη Λεωφόρο Τσερίου, από τον Κύπριο μελετητή Ανδρέα Μαρκίδη, ο οποίος πρότεινε λύση χωρίς κτιστή νησίδα για το συγκεκριμένο έργο, που έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με εκείνο της Λεωφόρου Ελλάδος.

Γνωρίζοντας τις απόψεις των νέων Υπουργών Εσωτερικών και Συγκοινωνιών, τους απέστειλα σήμερα επιστολή με την οποία ζητώ όπως άμεσα εξετάσουν το θέμα και δώσουν μια νέα κατεύθυνση πολιτικής προς τα αρμόδια Τμήματα των Υπουργείων τους για το σχεδιασμό και έγκριση ενός νέου τρόπου κατασκευής των αστικών δρόμων υψηλής εμπορικότητας και πυκνής τροχαίας κίνησης. Βλέποντας πλέον τον κίνδυνο το έργο να ακυρωθεί οριστικά ή να παραπεμφθεί σε βάθος χρόνου, δηλαδή 15 με 20 χρόνια, όφειλα ως Δήμαρχος να αναλάβω κάποιες πρωτοβουλίες.

Πέραν από την επιστολή προς τους δύο Υπουργούς, έχω ήδη δώσει οδηγίες προς το μελετητικό γραφείο με το οποίο είμαστε συμβεβλημένοι να ετοιμάσει αναθεωρημένο ρυθμιστικό σχέδιο και τελικά κατασκευαστικά σχέδια χωρίς να περιλαμβάνουν κτιστή νησίδα, λαμβάνοντας υπόψη στοιχεία της μελέτης του κ. Μαρκίδη αλλά και άλλες σύγχρονες προδιαγραφές για θέματα βιώσιμης αστικής κινητικότητας και ασφάλειας.»

Εφόσον ο Δήμος Πάφου λάβει τις αναγκαίες εγκρίσεις, σημειώνει ο κ.Φαίδωνος, μπορεί να προχωρήσει στην προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού τον Φεβρουάριο του 2020 και μέχρι το τέλος Μαΐου 2020 να αρχίσουν οι κατασκευαστικές εργασίες.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close