Οικονομία

Προώθηση της στρατηγικής για τον τομέα υψηλής τεχνολογίας

Σημαντικές πρωτοβουλίες και πλούσια δράση τόσο στην Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό, αναπτύσσει τον Σεπτέμβριο ο Invest Cyprus, με σκοπό την προώθηση της στρατηγικής του για προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Κύπρο.

Δίνοντας έμφαση στον ζωτικό τομέα της νέας τεχνολογίας και καινοτομίας, ο Invest Cyprus δίνει δυναμικά το παρόν του σε εξειδικευμένες επιχειρηματικές εκδηλώσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό, οι οποίες συγκεντρώνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον από πλευράς επενδύσεων.

Πιο συγκεκριμένα, ο Invest Cyprus:

· Έλαβε μέρος στις 5 Σεπτεμβρίου στο Sigma Balkan & Cis που έγινε στη Λεμεσό και στο οποίο συμμετείχε μεγάλος αριθμός ενδιαφερομένων από 700 εταιρείες.

· Συμμετείχε στο WN Cyprus Conference που έγινε στις 12–13 Σεπτεμβρίου στη Λεμεσό, και στο οποίο έλαβαν μέρος 300 ενδιαφερόμενες εταιρείες του τομέα ηλεκτρονικών παιχνιδιών από 50 χώρες.

· Διοργάνωσε στοχευμένο roundtable στο Δουβλίνο, (Ireland Roundtable) προωθώντας την Κύπρο ως αναπτυσσόμενο κόμβο υψηλής τεχνολογίας στο χώρο της Ε. Ένωσης. Στην εκδήλωση μίλησε ο Γενικός Διευθυντής του Invest Cyprus κ. Μάριος Ταννούσης.

· Θα λάβει μέρος στο France Digitale που θα γίνει στις 20 Σεπτεμβρίου στο Παρίσι και το οποίο είναι μια Πανευρωπαϊκή σύναξη που συγκεντρώνει γύρω στις 3000 ενδιαφερόμενους επενδυτές και ιδιοκτήτες start up εταιρειών.

· Θα συμμετάσχει στο Reflext 2023 που θα γίνει στη Λεμεσό μεταξύ 20-21 Σεπτεμβρίου και στο οποίο μετέχουν οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις τεχνολογίας και διαδικτυακής ψυχαγωγίας. Στην εκδήλωση αυτή θα μιλήσουν ο Πρόεδρος, και ο Γενικός Διευθυντής του Invest Cyprus κ.κ. Ε. Ευγενίου και Μάριος Ταννούσης, αντίστοιχα.

· Θα συμμετάσχει στην έκθεση iFX Expo International που θα γίνει στην Κύπρο στις 21 Σεπτεμβρίου, η οποία συνήθως συγκεντρώνει 100 ομιλητές και 4000 συμμετέχοντες. Στην εκδήλωση αυτή γίνονται B2B συναντήσεις για συνεργασίες στον τομέα των διαδικτυακών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Όλες αυτές οι πρωτοβουλίες του Invest Cyprus στοχεύουν στην προβολή της Κύπρου και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της, ώστε να καταστεί δυνατή η προσέλκυση και νέων ξένων επενδύσεων.

Σχολιάζοντας αυτή την έντονη δράση του Invest Cyprus, o Γενικός Διευθυντής του κ. Μάριος Ταννούσης ανάφερε ότι “με άξονα τη στρατηγική μας που αφορά την προσέλκυση επιχειρήσεων του τομέα υψηλής τεχνολογίας και ταλέντων, δίνουμε το παρόν μας σε κάθε σημαντική επιχειρηματική εκδήλωση στην Κύπρο και στο εξωτερικό, ώστε να προσελκύσουμε στη χώρα μας κι’ άλλες νέες επενδύσεις”.

Από τις επαφές που έχουμε σ’ αυτές τις εκδηλώσεις, πρόσθεσε, εξαγάγουμε το συμπέρασμα ότι ως Κύπρος θεωρούμαστε ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός.

Ο Invest Cyprus, κατέληξε, θα συνεχίσει αυτή την έντονη δράση του, γιατί πιστεύει ότι μ’ αυτές τις κινήσεις δημιουργούνται καλύτερες προοπτικές να πετύχουμε τους στόχους μας στον τομέα προσέλκυσης ξένων επενδύσεων.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button