Πάφος

Προσφέρει και μετά θάνατον ο Γκότσης

Ο Γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο κ. Θεόδωρος Δ. Γκότση δώρισε βιβλία στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου που ευχαριστεί τον κ. Θεόδωρο Γκότση πρόκειται για λογοτεχνικά βιβλία  του πρόσφατα αποβιώσαντα συγγραφέα, μεταφραστή και πατέρα του, Δημήτρη Θ. Γκότση (1945-2021).

Ο Δημήτρης Θ. Γκότσης ανέπτυξε πλούσιο συγγραφικό έργο, με ιδιαίτερη έμφαση στο πεδίο της ποίησης. Είχε εκδώσει εννέα ποιητικές συλλογές, οι οποίες έχουν ανθολογηθεί στα Γαλλικά, Αγγλικά, Ισπανικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Φινλανδικά, Βουλγαρικά και Περσικά. Για την ποίησή του και συγκεκριμένα για το έργο του «Αυλή του Πάσχα – άσματα για τα Φυλακισμένα Μνήματα» είχε διακριθεί, το 1995, με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ακόμη, υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Λογοτεχνών Πάφου, και μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου, του Pen Club Κύπρου και της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Λογοτεχνίας.  

Τα δωρηθέντα βιβλία θα συμπεριληφθούν, σύντομα, στην έντυπη συλλογή της Βιβλιοθήκης και θα συμπληρώσουν την ήδη υπάρχουσα συλλογή έργων του συγγραφέα.  

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button