Οικονομία

Προσιτή κατοικία για όλους

Σε αξιολόγηση των πέραν των 200 αιτήσεων που κατατέθηκαν από ενδιαφερόμενους για απόκτηση «Προσιτής Κατοικίας», προβαίνει αυτό το διάστημα ο Κυπριακός Οργανισμός Ανάπτυξης Γης (ΚΟΑΓ), ο οποίος παράλληλα βρίσκεται σε αναμονή για το πως θα διαμορφωθεί, τελικά, το ενδιαφέρον από τους επενδυτές/παροχείς ανάπτυξης γης για παραγωγή «Προσιτής Κατοικίας».
Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος του ΚΟΑΓ Μάριος Πελεκάνος σε σχέση με το κυβερνητικό σχέδιο με την ονομασία «Προσιτή Κατοικία», σημειώνοντας πως «σύντομα και σε μια από τις αμέσως επόμενες συνεδρίες του ΔΣ του Οργανισμού θα μπορέσουμε να ανακοινώσουμε τον αριθμό των αιτήσεων που θα έχουν εγκριθεί».

Αναφορικά με τις μονάδες που ανεγείρει ο ίδιος ο ΚΟΑΓ μέσω των προγραμμάτων του, ο κ. Πελεκάνος είπε ότι συνεχίζεται η ανέγερση των περίπου 200 κατοικιών οι οποίες θα είναι έτοιμες κατά την επόμενη τριετία και σημείωσε πως το ΔΣ του οργανισμού έχει αποφασίσει τη μείωση στο 20% της τιμής πώλησης της κατοικίας, από 25% που ήταν προηγουμένως, της προκαταβολής που απαιτούσε ο ΚΟΑΓ από ενδιαφερόμενους για αγορά οικιστικής μονάδας.

«Αυτή η ενέργεια αποσκοπεί στο να αυξηθεί και ο αριθμός των δικαιούχων και παράλληλα διορθώνει και μια στρέβλωση που υπήρχε», τόνισε ο Πρόεδρος του ΚΟΑΓ, σημειώνοντας επί του προκειμένου ότι το νέο ποσοστό προκαταβολής συμβαδίζει και με το ποσοστό προκαταβολής που ζητούν οι τράπεζες για την παραχώρηση στεγαστικού δανείου.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button