Επικαιρότητα

Προκλήσεις Τούρκων στην Τυλληρία

Νέες, παράλογες απαιτήσεις προβάλλει το κατοχικό καθεστώς για διέλευση των κατοίκων του Πύργου Τηλλυρίας από το οδόφραγμα του Λιμνίτη, προκειμένου να μεταβούν στη Λευκωσία για εργασιακούς, εκπαιδευτικούς και ιατρικούς σκοπούς.  

Ο Κοινοτάρχης Κάτω Πύργου Νίκος Κλεάνθους ανέφερε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ότι μέσω του Επιτρόπου Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα έχουν ζητήσει την υποβολή καταλόγου ονομάτων όσων επιθυμούν να διέλθουν από το οδόφραγμα, με τους αριθμούς εγγραφής των οχημάτων τους και την ώρα διέλευσης. 

 

Ο κύριος Κλεάνθους έκανε λόγο για εμπαιγμό έναντι των κατοίκων του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας, την ώρα που οι Τουρκοκύπριοι συνεχίζουν απρόσκοπτα να περνούν καθημερινά από τις κατεχόμενες προς τις ελεύθερες περιοχές, χωρίς ιδιαίτερα πιστοποιητικά και βεβαιώσεις. Ο Κοινοτάρχης Κάτω Πύργου ζήτησε από την κυβέρνηση να εξετάσει μέτρα προκειμένου να τερματιστεί η διάκριση μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, ενώ την ίδια ώρα διαβεβαίωσε ότι οι κάτοικοι της περιοχής που διέρχονται από το οδόφραγμα Λιμνίτη δεν σταματούν στα κατεχόμενα, αλλά μεταβαίνουν κατευθείαν στη Λευκωσία. 

 

Την ίδια ώρα, αναφέρθηκε σε περιστατικό που συνέβη χθες με την διέλευση ασθενοφόρου από το οδόφραγμα Ζώδιας. Σύμφωνα με τον κύριο Κλεάνθους, οι ψευδοαστυνομικοί ενημέρωσαν το πλήρωμα ότι θα μπορούσαν να περάσουν από το οδόφραγμα Αγίου Δομετίου, μετέβησαν εκεί και μετά από διώρη διαπραγμάτευση δεν τους επετράπη η είσοδος, ενώ οι Τουρκοκύπριοι συνέχιζαν να μπαινοβγαίνουν από και προς τις ελεύθερες περιοχές. 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button