Πολιτική

Προκαλεί ο Ταταρ

Όλες οι προτάσεις για το Βαρώσι στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης  απορρίφθηκαν από την ε/κ πλευρά, δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ, προσθέτοντας ότι στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα δεν υπάρχει πλέον νόημα να παραμένει άλλο κλειστό. 

Ο  παράνομος Μπαϊράκ αναδημοσιεύει τη συνέντευξη που έδωσε, μιλώντας στα αγγλικά στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT World, ο Τ/κ ηγέτης, ο οποίος επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι σκοπός τους στο Βαρώσι είναι να διασφαλίσουν επιστροφή των παλιών ιδιοκτητών στις περιουσίες τους και η κίνησή τους τυγχάνει στήριξης και από Ελληνοκύπριους ιδιοκτήτες. Σημείωσε ότι το άνοιγμα της περιφραγμένης πόλης θα ήταν η πιο ορθή και η πιο λογική απόφαση από την άποψη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υποστηρίζοντας ότι το Βαρώσι βρίσκεται εντός των «συνόρων» του ψευδοκράτους. 
 
«Απευθύνουμε έκκληση να επιστρέψουν οι Ελληνοκύπριοι στις περιουσίες τους, να ανοίξουν και πάλι τις επιχειρήσεις τους αν το επιθυμούν, όμως όλα αυτά θα είναι εντός των συνόρων της τδβκ», πρόσθεσε αναφερόμενος στο ψευδοκράτος.
 
Απαντώντας σε ερώτηση σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις, ο κ. Τατάρ είπε ότι υπάρχουν πάρα πολλές διαφωνίες ανάμεσα στις πλευρές λέγοντας ότι η ε/κ πλευρά δεν αποδέχεται την πολιτική ισότητα των Τ/κ.
 
«Όπως ξέρετε η πολιτική ισότητα είναι μία από τα θεμέλια και τις προϋποθέσεις για μια μόνιμη και βιώσιμη λύση», ανέφερε ο κ. Τατάρ λέγοντας ότι η ε/κ πλευρά απέρριψε πολλές προτάσεις λύσης στο παρελθόν, όπως το Σχέδιο Ανάν.   

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button