Αθλητικά

Προηγούνται Τσουλόφτας- Ηλία

Κερδίζοντας και τις τρεις πρωινές διαδρομές της Κυριακής,  οι Τσουλόφτας / Ηλία με Volkswagen Polo έβαλαν υποθήκη νίκης στο Ράλλυ Κύπρος 2021.


 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου των διοργανωτών, το κυπριακό πλήρωμα βρίσκεται 6 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα μπροστά από τους Al Rawahi / Al Hmoud (Ford Fiesta), οι οποίοι κληρονόμησαν τη δεύτερη θέση, μετά την απόφαση των Γαλαταριώτη / Ιωάννου να μην εκκινήσουν στο δεύτερο σκέλος, την Κυριακή. Στην τρίτη θέση βρίσκονται οι Παντελή / Π. Λαός (Citroen DS3), 26,6 δευτερόλεπτα πίσω από τους δεύτερους.
 
Απομένουν οι τρεις επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές του απογεύματος, με τον Τσουλόφτα να καλείται να κάνει διαχείριση του προβαδίσματος του, για να πάρει την πρώτη του νίκη στο Ράλλυ Κύπρος. Το ενδιαφέρον πέφτει στη διεκδίκηση της 2ης θέσης, αλλά και στην προσπάθεια που θα κάνουν οι Γιάγκου / Εγγλέζου (Hyundai NG i20) για να ανέβουν στο βάθρο, βρισκόμενοι 61 δευτερόλεπτα πίσω από την τρίτη θέση, με το τέλος της 9ης ειδικής διαδρομής.
 
Σημειώνεται ότι με απόφαση των αγωνοδικών στο τέλος του πρώτου σκέλους, επιβλήθηκε ποινή συνολικά ενός λεπτού στους Γαλαταριώτη / Ιωάννου καθώς διαπιστώθηκε ότι παρέκκλιναν της πορείας του ράλλυ σε δύο σημεία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το πλήρωμα να πέσει από την πρώτη, στη δεύτερη θέση, 33.1 πίσω από τους πρωτοπόρους.
 
Στην MERC 2 οι Αντωνίου / Πιερή (Mitsubishi Lancer Evo X) προηγούνται των Χριστοδούλου / Ξενοφώντος (Subaru Impreza) κατά 3,5 δευτερόλεπτα, ενώ οι Τελεβάντος / Σταύρου με Peugeot 208 προηγούνται στη δικίνητη κατηγορία.
 
Από τα 31 πληρώματα που πήραν εκκίνηση στον αγώνα -εν τέλει οι Φιλίππου / Σ. Λαός δεν εκκίνησαν αφού απέτυχαν να περάσουν και τον συμπληρωματικό τεχνικό έλεγχο που αιτήθηκαν-, το πρωί της Κυριακής (26/9) εκκίνησαν τα 28. Οριστικά αποχώρησαν οι Al Attiyah / Baumel και Denktas / Mison, ενώ οι Γαλαταριώτης / Ιωάννου αποσύρθηκαν. Παρότι δεν ολοκλήρωσαν το πρώτο σκέλος, εντούτοις, εκκίνησαν το δεύτερο σκέλος υπό το καθεστώς του SupeRally τα πληρώματα Μιχαηλίδης / Λ. Λαός,  Al Wahaibi / Sircombe,  Ζήνωνος / Χριστοφή, Δημοσθένους / Παύλου, Χριστοδούλου / Νέστωρος, Έλληνας / Πουγιούκκας, Aref / Jan Khout, Χρ. Παντελή / Η. Πιερή, Lavrentiev / Szechenyi και Morozov / Morozova.
 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button