Πολιτική

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Η ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΛΑΘΩΝ ΘΑ ΑΠΟΒΕΙ ΜΟΙΡΑΙΑ……………

Η απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, υπό την πίεση των Ηγεσιών των Διζωνικών Κομμάτων ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, να προχωρήσει σε νέο γύρο συνομιλιών, με προκαθορισμένο στόχο μάλιστα, να οδηγηθεί το Κυπριακό σε νέα πενταμερή, συνιστά μεγάλο πολιτικοδιπλωματικό λάθος, με προδιαγεγραμμένη κατάληξη του, νέες υπέρ των Τούρκων και των ξένων συμφερόντων, υποχωρήσεις.

Δεν έχει αλλάξει τίποτε από τις συνθήκες που επεβαλαν τη διακοπή του διαλόγου στο ΚΡΑΝΣ ΜΟΝΤΑΝΑ. Αντίθετα υπάρχουν σήμερα πιο ουσιαστικοί λόγοι για να μην επαναρχίσουν συνομιλίες, της μορφής μάλιστα που δεν έπρεπε να διεξάγονται έτσι και αλλιώς.

Καταγγέλλουμε τα επικοινωνιακά τεχνάσματα τα οποία υιοθετούνται με στόχο την αποκοίμηση και παραπληροφόρηση του Λαού μας για τα όσα πραγματικά ισχύουν, ώστε να αποδεχθεί την εξέλιξη. Επικοινωνιακό παιγνίδι αποτελεί το βάφτισμα του νέου κύκλου συνομιλιών, ως , «άτυπες συναντήσεις». Άτυπη υποτίθεται ήταν και η συνάντηση στις 9.8.2019 αλλά μεγάλη η ουσία του περιεχομένου της, υπέρ των Τουρκικών θέσεων. Ο Πρόεδρος ξέχασε την «αντικατοχική ρητορική» της τελευταίας περιόδου και επιστρέφει πανηγυρικά στην 45ετή πορεία συνθηκολόγησης. Επικοινωνιακό παιγνίδι φαίνεται να ήταν και η όλη διαχείριση της νέας εισβολής της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ, αφού έχει εγκαταλειφθεί και η προϋπόθεση η οποία ετίθετο για τερματισμό της νέας αυτής «θαλάσσιας Τουρκικής εισβολής», προτού γίνει λόγος για νέες συνομιλίες. Όχι μόνο φαίνεται να χωνεύτηκε και η νέα αυτή Τουρκική εισβολή από τον Πρόεδρο και τους Κομματικούς Διζωνικούς θειασώτες που τον πιέζουν, αλλά έγιναν αποδεκτές και οι Τουρκικές επιδιώξεις για σύνδεση της ενεργειακής διαχείρισης με τις νέες συνομιλίες.

Περιφρονείται προκλητικά η ανάγκη για επανατοποθέτηση του Κυπριακού με στόχο άλλο από τη ΔΔΟ και άλλη διαδικασία επίλυσής του. Περιφρονούμαστε οι εκτοπισμένοι και οι πρόσφυγες στους οποίους η ακολουθούμενη πορεία έχει κλείσει την πόρτα της επιστροφής. Η επιστροφή των προσφύγων έχει αφαιρεθεί από την Ημερήσια διάταξη τόσο των γύρων συνομιλιών που έγιναν μέχρι τώρα, αλλά και αυτών που τόσο «ανέξοδα» προγραμματίζονται να επαναληφθούν.

Καλείται ο Πρόεδρος, η Κυβέρνηση και οι Πολιτικοί Ηγέτες, συλλογικά να αντιδράσουν όπως το απαιτεί σήμερα το συμφέρον της Κυπριακής Δημοκρατίας και να τεθεί τέρμα σε πολιτικές οι οποίες εξυπηρετούν αποκλειστικά τα Τουρκικά και άλλα ξένα συμφέροντα σε βάρος των δικών μας δικαίων.

Καλούμε το Λαό να διατυπώσει παντοιοτρόπως τη διαφωνία του σε ότι προγραμματίζεται και καλούμε τους Πολιτικούς Ηγέτες να αναλογισθούν τις ευθύνες τους και να δράσουν για αναστροφή των εξελίξεων όπως έχουν προγραμματισθεί.

Τέλος, πρός την Πέμπτη φάλαγγα, υπηρέτη των Τουρκικών συμφερόντων, που διαδήλωσε υπερ των συνομιλιών στις 9.8.2019 έχουμε να επαναλάβουμε ότι, ειρήνη δεν μπορεί να υπάρξει παραμερίζοντας το δικαίωμα επιστροφής των προσφύγων και εκτοπισμένων. Ειρήνη θα υπάρξει στον τόπο μας μόνο με την αποκατάσταση της Δικαιοσύνης και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μας. Ειρήνη δεν μπορεί να υπάρξει με λύσεις διχοτομικές και ρατσιστικές. Ειρήνη μπορεί να υπάρξει μόνο όταν φύγουν τα Τουρκικά στρατεύματα και οι Έποικοι, όταν ελευθερωθεί η Κύπρος, όταν η μειοψηφία των Τουρκοκυπρίων να επιστρέψουν στα χωριά τους στις ελεύθερες περιοχές , ώστε να επιστρέψουμε και εμείς στα δικά μας και ως ισότιμοι πολίτες της κοινής πατρίδας να διαφεντέψουμε το μέλλον μας.

Κάθε άλλη επιλογή υπηρετεί την κατοχή, υπηρετεί τα Τουρκικά και ξένα συμφέροντα σε βάρος των δικαίων του Λαού μας.

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close