Πολιτική

Προειδοποίηση Δενδια προς Τουρκία

Δεν έχουμε την υπαρξιακή πολυτέλεια των άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Είμαστε, μαζί με την Κύπρο, τα μόνα κράτη της ΕΕ που αντιμετωπίζουν πρόβλημα εθνικής ασφάλειας εξαιτίας της επιθετικότητας του εξ ανατολών γείτονα μας”, τόνισε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μιλώντας, σήμερα, στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό του 2020.

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι σε συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία, έγινε εφικτή η καταδίκη από την Ευρωπαϊκή Ένωση των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας.
Ο Νίκος Δένδιας ξεκαθάρισε, παράλληλα, ότι αν απαιτηθεί, η χώρα θα προστατεύσει τον εθνικό της χώρο και σε αυτή την προσπάθεια δεν θα είναι μόνη.

«Στην πολιτική των κανονιοφόρων θα προτάσσουμε την πολιτική της διεθνούς νομιμότητας. Ο βασικός μας στόχος είναι η προώθηση μιας πολιτικής βασισμένης στις αρχές της καλής γειτονίας, του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών. Καταστήσαμε σαφές ότι για εμάς το πλαίσιο ενεργειών είναι το διεθνές δίκαιο που δεν ανέχεται προκλητικές ενέργειες, δεν ανέχεται απειλές πολέμου ,δεν ανέχεται μονομερείς διεκδικήσεις.

Η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή χώρα δεν θα μας παρασύρει η Τουρκία στο επίπεδο του Βαλκάνιου καβγατζή. Ομως καταστήσαμε σε όλους σαφές ότι θα υπερασπιστούμε κατά την συνταγματική μας υποχρέωση τον εθνικό μας χώρο. Αν απαιτηθεί και παρότι μπορούμε και μόνοι δεν θα είμαστε μόνοι”.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close