Οικονομία

Προβλήματα με το χαλούμι

Η Επιτροπή Γεωργίας, στην παρουσία της Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου Βιομηχανίας και του Υπουργού Γεωργίας, εκπροσώπων της Νομικής υπηρεσίας και αρκετών εμπλεκομένων συνδέσμων, οργανισμών και αγροτικών οργανώσεων, ενημερώθηκε για τα προβλήματα που παρουσιάζονται σε σχέση με την εμπορία του χαλλουμιού και τις καταγγελίες στην κατασκευή του κατά παράβαση του προτύπου.

 

 

 

Μετά από προσπάθειες δεκαετιών, καταφέραμε να προστατεύσουμε το εθνικό μας προϊόν αφού ομόφωνα η ΕΕ αναγνώρισε το χαλλούμι ως κυπριακό προϊόν. Αυτό σημαίνει πως μόνο το χαλλούμι που παράγεται στην Κύπρο μπορεί να ονομάζεται χαλλούμι και να κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά. Ακούσαμε τα προβλήματα στην εμπορία του και θα επεξεργαστούμε σε συνεργασία με κάθε εμπλεκόμενο, τις αναγκαίες λύσεις αναφορικά με την παράτυπη κατασκευή του. Αυτό είναι ένα σοβαρό θέμα που θέτει σε κίνδυνο τον ορισμό του χαλλουμιού, αλλά και τους παραγωγούς μας. Ως Δημοκρατικός Συναγερμός, η προστασία και επιβίωση του χαλλουμιού ως εθνικό προϊόν, είναι υψίστης σημασίας.

 

 

 

Στην σημερινή συνεδρία της Επιτροπής συζητήθηκε επίσης και η υποστελέχωση του Τμήματος Δασών και οι ελλείψεις σε εξοπλισμό. Σαν Επιτροπή θεωρούμε τη στελέχωση του Τμήματος Δασών ως άμεση και επιτακτική ανάγκη. Η συζήτηση θα συνεχιστεί στις επόμενες συνεδρίες.

 

 

 

Τυχόν απροετοίμαστοι το ερχόμενο καλοκαίρι, μετά και τα φετινά τραγικά συμβάντα, θα είμαστε όλοι αδικαιολόγητοι.

 

 

 

Χαράλαμπος Πάζαρος

 

Βουλευτής ΔΗΣΥ Πάφου

 

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button