Επικαιρότητα

Προβλήματα και στο φαρμακείο

Μπορεί να ανεστάλησαν οι στάσεις  εργασίας, που είχαν εξαγγείλει  οι φαρμακοποιοί στα Γενικά Νοσοκομεία της ελεύθερης Κύπρου, τα προβλήματα ωστόσο παραμένουν.

Οι φαρμακοποιοί έλαβαν υποσχέσεις από τον ΟΚΥπΥ ότι το πρόβλημα της υποστελέχωσης θα επιλυθεί μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας. Σε κάποια νοσοκομεία, τα φαρμακεία είχαν ήδη κλείσει για τη στάση εργασίας μέχρι να ειδοποιηθούν για την εξέλιξη.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Πάφου Χαράλαμπος Πιττοκοπιτης  δήλωσε ότι η  υποστελέχωση του Φαρμακείου του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου ευρίσκεται σε απελπιστικά χαμηλά επίπεδα.  «Η σημερινή αυθόρμητη απεργία του προσωπικού του Φαρμακείου του Νοσοκομείου Πάφου απόλυτα δικαιολογημένη.  Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη η εκτελεστική εξουσία και ο ΟΚΥΠΥ για την εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.

Το οργανόγραμμα προβλέπει την τοποθέτηση οκτώ  Φαρμακοποιών  και σήμερα  υπάρχουν μόνο έξι», σημειώνει ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Πάφου που επισημαίνει ότι οι φαρμακοποιοί αυτοί καλύπτουν και τα αγροτικά ιατρικά κέντρα μέχρι και την Τυλληρια. «Ειδικότερα αυτή την περίοδο υπάρχει και η ανάγκη μόνιμης κάλυψης του Ιατρικού Κέντρου Κ  Πύργου λόγω παραίτησης του ατόμου που ήταν τοποθετημένο στον Πύργο.

Θα αναμένουμε την υλοποίηση  της σημερινής διαβεβαίωσης ,από τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του ΟΚΥΠΥ κ. Κυριάκο Γεωργίου,  για άμεση τοποθέτηση δύο ακόμη Φαρμακοποιών στο Νοσοκομείο Πάφου για βελτίωση της υφιστάμενης απαράδεκτης κατάστασης.»

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button