Πάφος

Πράσινη σύμπραξη για την Ημέρα της Γης

Στις 22 Απριλίου κάθε χρόνο γιορτάζεται η «Ημέρα της Γης», με στόχο την κινητοποίηση ανθρώπων, κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και οργανισμών, για ένα καθαρό, πράσινο και οικολογικό πλανήτη. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Γεροσκήπου, σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Ισραήλ στην Κύπρο και το Κέντρο Μελετών «ΑΚΤΗ», θα προχωρήσουν στην τοποθέτηση μιας οικολογικής καλλιτεχνικής εγκατάστασης, στη δημοτική παραλία Γεροσκήπου, η οποία θα λειτουργεί ως ένας τεράστιος κάδος απόρριψης και συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών. 

Η τελετή εγκατάστασης της κατασκευής θα γίνει την Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021 και ώρα 11.00π.μ., μεταξύ 1ου και 2ου snackbar, στην παρουσία του Πρέσβη του Ισραήλ στην Κύπρο και της Επιτρόπου Περιβάλλοντος. 

Το «Κοχύλι», έργο της εικαστικού Έλενας Δανιήλ, αποτελεί μια χρηστική εικαστική παρέμβαση στον χώρο: ένα υπερμεγέθες συρματένιο κοχύλι, διαστάσεων έξι (6) μέτρων! Οι επισκέπτες της παραλίας θα μπορούν να εναποθέτουν τα ανακυκλώσιμα απορρίμματά τους στην «κοιλιά» του κοχυλιού, τα οποία η ομάδα της «ΑΚΤΗΣ» θα καταμετρά και θα αναλύει, τροφοδοτώντας τη βάση δεδομένων της. Αφού γίνει διαλογή στις πηγές, στη συνέχεια τα σκουπίδια θα πηγαίνουν για ανακύκλωση. Όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλουμε καθοριστικά στον περιορισμό των θαλάσσιων σκουπιδιών και της ρύπανσης των ακτών και της θάλασσάς μας. 

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη συνεργασία μεταξύ των τριών φορέων και στόχος είναι η συνέχιση μιας σειράς περιβαλλοντικών δράσεων, στη βάση μιας πράσινης ατζέντας. 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button