Υγεία

Πολύ ψηλά τα ποσοστά γρίπης

Πολύ υψηλή δραστηριότητα καταγράφει στην Κύπρο η εποχική γρίπη, η οποία την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, έφτασε στο 50% της δραστηριότητάς της, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Επίκουρος Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Λοιμωξιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ Μαρία Κολιού. 

Σύμφωνα με την Δρα Κολιού, τα κρούσματα από εποχική γρίπη αυξάνονται διαρκώς, ενώ εκτιμά ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται περαιτέρω ανοδική τάση της δραστηριότητάς της στην Κύπρο. 

Εξήγησε στο ΚΥΠΕ ότι από τα 100 περιστατικά που είναι ύποπτα για γρίπη και για τα οποία στέλνονται δείγματα για έλεγχο «τα μισά είναι γρίπη». 

Όπως σημείωσε, η γρίπη φέτος στην Κύπρο ήρθε πιο νωρίς από ό,τι στο παρελθόν και συγκεκριμένα έκανε την εμφάνισή της στα μέσα Δεκεμβρίου, για να προσθέσει ότι για δύο χρόνια, όταν ήταν όλα κλειστά λόγω πανδημίας, δεν είχε καταγραφεί ούτε ένα περιστατικό. 

Σημειώνεται ότι στην Κύπρο η γρίπη συνήθως εμφανίζεται την τελευταία εβδομάδα Δεκεμβρίου ή την πρώτη εβδομάδα Ιανουαρίου. 

Ωστόσο, η Δρ Κολιού είπε ότι φέτος που άνοιξαν τα πάντα η γρίπη «επανήλθε δριμύτερη», όπως και σε όλα τα κράτη. 

«Είναι αρκετά έντονη. Γνωρίζουμε ότι την περασμένη εβδομάδα η δραστηριότητα της γρίπης ήταν στο 50%. Αυτό σημαίνει ότι από τα 100 περιστατικά που είναι ύποπτα για γρίπη και για τα οποία στέλνουμε δείγματα, τα μισά είναι γρίπη», ανέφερε. 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button