Πάφος

Πολύ χαμηλό το ποσοστό θετικότητας στην Πάφο

Κάτω από το 1% παραμένει το ποσοστό θετικότητας στην επαρχία Πάφου σε ότι αφορά την πανδημία του Κορονοιου.  Χθες  στα  έξι σημεία που λειτούργησαν μονάδες για διενέργεια rapid τεστ  στην Επαρχία Πάφου έγιναν 942 τεστ   εκ των οποίων εντοπίστηκαν 5 θετικά κρούσματα. 

Συγκεκριμένα στα δημοτικά όρια  Πάφου στο πρώτο σημείο έγιναν 336  τεστ   εκ των οποίων εντοπίστηκαν 4 κρούσματα. Στο δεύτερο σημείο στα δημοτικά όρια έγιναν 177 rapid τεστ   χωρίς κανένα θετικό. Εξάλλου στην Πόλη Χρυσοχούς έγιναν 127 rapid τεστ   χωρίς θετικό αποτέλεσμα. Στην Έμπα έγιναν 85   χωρίς επίσης θετικό στην Τίμη έγιναν 93 τεστ  χωρίς κανένα αποτέλεσμα και  στην Γεροσκήπου έγιναν 124  επίσης χωρίς κανένα θετικό αποτέλεσμα.  Το ποσοστό θετικότητας ήταν μόλις  0,53%.

Έξι σημεία rapid test εργαζομένων και γενικού πληθυσμού λειτουργούν σήμερα και μέχρι τις 31 Ιανουαρίου στην Επαρχία Πάφου. Συγκεκριμένα κινητή μονάδα θα λειτουργήσει στην Εκκλησία Αποστόλων Παύλου και Βαρνάβα από τις 08:00 μέχρι τις 18:30 το απόγευμα, στην Πρώην Οικία Επάρχου στην Οδό Γρίβα Διγενή από τις 08:00 μέχρι τις 18:30 . Επίσης στην Πόλη Χρυσοχούς στην Εκκλησία Αποστόλου Ανδρέα από τις 08:00 το πρωί μέχρι τη 13:00 το μεσημέρι .

Στην Έμπα κινητή μονάδα θα λειτουργήσει στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Κοινοτικού Συμβουλίου Έμπας από τη 13:30 μέχρι τις 18:30 , στο Κοινοτικό Ιατρείο Τίμης από τις 08:00 – 13:00 και στην Εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στην Γεροσκήπου από τη 13:30 μέχρι τις 18:30 το απόγευμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας  στο πλαίσιο της στρατηγικής για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και στη βάση των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου, υλοποιείται πρόγραμμα δωρεάν ελέγχου των εργαζομένων που θα επανέλθουν στον χώρο εργασίας τους από την 1η Φεβρουαρίου. 

Παράλληλα, με στόχο την ενίσχυση της επιτήρησης της επιδημιολογικής κατάστασης και τη διασφάλιση της λειτουργίας των επιχειρήσεων και του περιορισμού πιθανών εξάρσεων στους εργασιακούς χώρους, εφαρμόζεται ο υποχρεωτικός εβδομαδιαίος έλεγχος με rapid test αντιγόνου του προσωπικού που εργάζεται σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε λειτουργία ή/και θα επαναδραστηριοποιηθούν το επόμενο διάστημα, στη βάση της στρατηγικής άρσης των μέτρων.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button