Οικονομία

Πολλά άδεια βιομηχανικά οικόπεδα

Αδρανείς και αναξιοποίητες λόγω μη υλοποίησης των προβλεπόμενων έργων υποδομής και ανάπτυξης από τις τοπικές αρχές, παραμένουν βιομηχανικές ζώνες στην επαρχία Πάφου, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου Ανδρέα Δημητριάδη.
Όπως δήλωσε ο κ. Δημητριάδης, για την ταχύτερη δυνατή υλοποίηση των αναγκαίων έργων  στις βιομηχανικές ζώνες, το Επιμελητήριο με βάση σχετική εισήγηση του αναμένει όπως το Υπουργείο Ενέργειας , Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, που έχει την ευθύνη του βιομηχανικού τομέα, αναλάβει πλέον την ευθύνη και τις αρμοδιότητες προώθησης και κατασκευής των έργων αυτών.

Επεσήμανε πως το ΕΒΕ Πάφου με κλιμάκιο του Υπουργείου Ενέργειας αποτελούμενο από το Διευθυντή Βιομηχανίας , την Προϊσταμένη Κλάδου Χωροταξίας και Βιομηχανικών Περιοχών και Λειτουργού του Υπουργείου έχει περιοδεύσει στις βιομηχανικές περιοχές της Αγίας Βαρβάρας και Μεσόγης συνοδευόμενο από το Διευθυντή του ΕΒΕ Μαρίνο Στυλιανού με σκοπό την καταγραφή προβλημάτων στις βιομηχανικές περιοχές αλλά και τη διαπίστωση ιδίοις όμμασι διαχρονικών προβλημάτων που ταλανίζουν τους εμποροβιομήχανους.

Ανάμεσα στα θέματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης είναι, όπως είπε, η επέκταση της χρονικής περιόδου των μισθώσεων σε βιομηχανικά τεμάχια στις βιομηχανικές περιοχές πέραν των 99 ετών ή τουλάχιστον για ακόμα τρεις περιόδους, ώστε να μην παρουσιάζονται περιορισμοί στην διάρκεια των συμβάσεων αλλά και η δυνατότητα ανανέωσης των μισθώσεων πολύ πριν τα τελευταία 7 έτη που ισχύει σήμερα. Επίσης, πρόσθεσε, επιβάλλεται η προστασία των βιομηχανικών περιοχών και κατ’ επέκταση των βιομηχανικών ζωνών από την επέλαση των οικιστικών αναπτύξεων , αλλά και η βελτίωση των προσβάσεων στις βιομηχανικές περιοχές καθώς και η περίφραξη.

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close