Επικαιρότητα

Ποιος λέει την αλήθεια για το τετράχρονο αγοράκι;

Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη του pafoslive για το τετράχρονο αγοράκι στην Έμπα που πάσχει εκ γενετής από εγκεφαλική παράλυση του τύπου σπαστικής διπληγίας.

Τα μέλη της οικογένειας του ζητούν  από τους αρμόδιους την απαραίτητη στήριξη και την παραχώρηση αποκλειστικού σχολικού συνοδού αφού λόγο των προβλημάτων του χρειάζεται συνεχή φροντίδα και παρακολούθηση.  Και εδώ αρχίζει η προσπάθεια απόσεισης ευθυνών από τους αρμοδίους.

Ο  κοινοτάρχης  Έμπας και Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Αντώνης Νικηφόρου ανέφερε στον taxidromo24.com ότι έγιναν προσπάθειες πριν ακόμη από την έναρξη της σχολικής χρονιάς για το αίτημα αποκλειστικής συνοδού στο συγκεκριμένο παιδάκι , όμως το Υπουργείο Παιδείας δεν προχώρησε μέχρι σήμερα σε καμία διευθέτηση.

Σύμφωνα με τον ισχυρισμό του κ. Νικηφόρου  η Σχολική Εφορεία Έμπας απέστειλε επιστολές επισημαίνοντας το πρόβλημα και κάλεσε τις αρμόδιες υπηρεσίες όπως προχωρήσουν και στην διευθέτηση κατάλληλου εξοπλισμού για αυτά τα παιδιά, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα.

Τώρα,  η Ζωή Πολυδώρου, Επαρχιακή Επιθεωρήτρια Πάφου, Α’ Λειτουργός Μέσης Εκπαίδευσης και Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής Ειδικής Αγωγής, σε δήλωση στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως η Επαρχιακή Επιτροπή Ειδικής Αγωγής δεν έχει λάβει οποιαδήποτε αίτηση από την οικογένεια του τετράχρονου παιδιού προκειμένου να εξεταστεί, προφανώς και από την σχολική εφορεία.

H κ. Πολυδώρου σημείωσε επίσης πως η Επαρχιακή Επιτροπή Ειδικής Αγωγής δεν έχει αλλάξει το καθεστώς του παιδιού αναφέροντας πως η απόφαση που λήφθηκε από το Σεπτέμβριο του 2019 δεν έχει αλλάξει.

Οι όροι εκείνης της απόφασης της επιτροπής παραμένουν ως έχουν, κατέληξε. 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button