Πάφος

Πλησιάζει το σχέδιο Ακαμα

Αγωνία επικρατεί για το περιεχόμενο του τοπικού σχεδίου του Ακάμα, η εξαγγελία του οποίου είναι πλέον θέμα μερικών εβδομάδων, σύμφωνα με τον Υπουργό Γεωργίας Κώστα Καδή. 

Ο κ. Καδής, μιλώντας στη StockWatch, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «στα μέσα Ιουνίου αναμένεται πως θα γίνει η επίσημη ανακοίνωση του τοπικού σχεδίου Ακάμα από τον Υπουργό Εσωτερικών, ενδεχομένως και στην παρουσία και του προέδρου Αναστασιάδη», ο οποίος είχε δηλώσει ότι πριν λήξει η θητεία του θα διευθετηθεί και αυτή η εκκρεμότητα. 

Διευκρίνισε ότι «η διαδικασία προβλέπει ότι η γνωμοδότηση της περιβαλλοντικής αρχής, η οποία αναμένεται να είναι έτοιμη αρχές Ιουνίου, θα αποσταλεί στο πολεοδομικό συμβούλιο το οποίο ακολούθως θα την παραδώσει στον Υπουργό Εσωτερικών». 

Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις που υπάρχουν από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις για τους κινδύνους που ενδεχομένως να ελλοχεύουν μέσα από το τοπικό σχέδιο Ακάμα το οποίο θα επιτρέπει τουριστικές αναπτύξεις σε ευαίσθητες περιοχές με αποτέλεσμα να αλλοιωθεί το φυσικό τοπίο Ακάμα αλλά και τις αντιδράσεις στην αντίπερα όχθη των κοινοτήτων ειδικά της κοινότητας Ίνειας η οποία δεν φαίνεται να είναι ικανοποιημένη με όσα παίρνει και απειλεί ότι θα εμποδίσει την εφαρμογή του σχεδίου, ο κ. Καδής διαμήνυσε ότι δεν μπορεί να είναι όλοι ευχαριστημένοι. 

«Στην υπόθεση του Ακάμα το έχω πει πολλές φορές ότι δεν μπορεί να είναι όλοι 100% ευχαριστημένοι. Θεωρώ όμως ότι με τις γνωματεύσεις του τμήματος περιβάλλοντος θα πετύχουμε σε ένα μεγάλο ποσοστό συναίνεση χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι κοινότητες δεν θα ήθελαν περισσότερα και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις λιγότερα». 

Ο κοινοτάρχης Ίνειας, Γιάγκος Τσιβίκος, σε δηλώσεις στη StcokWatch εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του επειδή όπως είπε το τοπικό σχέδιο δεν ικανοποιεί τα αιτήματα των κατοίκων της κοινότητας για τουριστική ανάπτυξη. 

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «με τις 100 σκάλες που μας δίνουν για ανάπτυξη στις παρυφές της κοινότητας και μιας άλλης τουριστικής περιοχής οκτώ χιλιόμετρα από την παραλία νομίζουν ότι θα συμφωνήσουμε με την εφαρμογή του σχεδίου;». 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button