Επικαιρότητα

Πληροφορίες για επιπλέον απαλλοτρίωση στην Ελλάδος

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί ανάμεσα σε επηρεαζόμενους στην λεωφόρο Ελλάδος η οριοθέτηση και μετατόπιση του άξονα του δρόμου ενόψει της έναρξης των έργων για την ανάπλαση της συγκεκριμένης λεωφόρου.

Ο δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Πάφου Εύρος Λοιζιδης ο οποίος έγινε δέκτης παραπόνων από επηρεαζόμενους απέστειλε επιστολή στον υπουργό εσωτερικών και στα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα. Ο Εύρος Λοιζιδης κάνει αναφορά σε Παράτυπη Νέα Διαδικασία Απαλλοτρίωσης Επιπρόσθετής Γης σημειώνοντας ότι πρόθεση των αρμοδίων τμημάτων είναι  η  νέα απαλλοτρίωση να επεκτείνεται ακόμα 3 μέτρα περίπου από την πλευρά  της υπεραγοράς Παπαντωνίου μέχρι το ύψος του παλιού κτηνιατρείου.

«Ουσιαστικά η απαλλοτρίωση αυτή δεν χρειάζεται και είναι άνευ ουσίας ειδικά μετα και την ακύρωση της νησίδας. Να σημειωθεί ότι υπάρχουν σημεία όπου το πεζοδρόμιο έχει πλάτος πέρα των 6m. Oι οδηγίες προς τους μελετητές του έργου ήταν σαφείς όπως παραμείνουν μέσα στα πλαίσια της είδη δημοσιευμένης απαλλοτρίωσης του 1980 (18m). Αυτός ήταν και ένας από τους κύριους όρους για έγκριση των σχεδίων από το ΔΣ Πάφου στη συνεδρία της Δευτέρας 28.9.2020» αναφέρει ο δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΚΟ.

Η νέα διαδικασία δεν είναι απαραίτητη και τίθεται θέμα διασπάθισης δημόσιου χρήματος, συνεχίζει.  Επίσης, σημειώνει,  θα υπάρξουν ενστάσεις και καθυστερήσεις αλλά και πολλά τεχνικά προβλήματα γιατί υπάρχουν είδη και νέες αναπτύξεις που βρίσκονται μέσα σε αυτά τα όρια των επιπλέον 3μετρων. Θα χρειαστεί επιπλέον κονδύλι για αποζημιώσεις χωρίς να υπάρχει το απαραίτητων κονδύλι στον προϋπολογισμό του υπουργείου.

Με όλα αυτά, καταλήγει, θα προκύψει ένα νέο κύμα αντιδράσεων από τους επηρεαζόμενους και συζητήσεων χωρίς τελειωμό. Ο Εύρος Λοιζιδης κάλεσε τον αρμόδιο υπουργό να διερευνήσει το θέμα  με στόχο να προληφθούν, τονίζει, οποιεσδήποτε ενέργειες που θα δημιουργήσουν προβλήματα στην εκτέλεση και ολοκλήρωση του έργου .

Ο δημοτικός σύμβουλος επικαλείται τον μελετητή του έργου ο οποίος σε επανειλημμένες ερωτήσεις που του έγιναν κατά την τελευταία παρουσίαση ,διαβεβαίωσε τους επηρεαζόμενους, ότι το έργο έχει σχεδιαστεί και είναι στα όρια της υφιστάμενης απαλλοτρίωσης.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button