Οικονομία

Πλεονασματικός του χρόνου

Πλεονασματικός θα είναι ο προϋπολογισμός του 2025, είπε τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, σημειώνοντας ότι θα ήθελε να συζητήσουν «εμβληματικές πολιτικές», όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός, τολμηρές μεταρρυθμίσεις, η κλιματική αλλαγή και η υπογεννητικότητα.

Σημείωσε ακόμη ότι σε καμία απολύτως περίπτωση δεν θέλει να ληφθεί υπόψη πολιτικό ή άλλο κόστος.

Απευθυνόμενος στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, σημείωσε ότι η ειδική συνεδρίαση αφορά τον προϋπολογισμό για το 2025, σε συνέχεια της έγκρισης του στρατηγού πλαισίου 2025-2028.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι είχε ζητήσει συγκεκριμένα από τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, να δουν αναλυτικά τον προϋπολογισμό του κάθε Υπουργείου, να κατηγοριοποιήσουν τις ανελαστικές, λειτουργικές δαπάνες, οι οποίες δεν μπορούν να αποφευχθούν και τις κοινωνικές και αναπτυξιακές δαπάνες, «όλα αυτά που αφορούν την καθημερινότητα του κόσμου, της κοινωνίας, που είναι η προτεραιότητά μας».

«Ειδικότερα, είχα ζητήσει να γίνει αντιστοίχιση του αναπτυξιακού σκέλους του προϋπολογισμού με τις προτεραιότητες, που υποσχεθήκαμε στον κόσμο, τις δράσεις που περιλαμβάνονται στο προεκλογικό μας πρόγραμμα», συνέχισε. Επανέλαβε ότι «το κοινωνικό μας συμβόλαιο με το λαό, ό,τι υποσχεθήκαμε, είμαστε εδώ για να το υλοποιήσουμε και χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί η υλοποίηση όσων έχουμε πει βρίσκεται σε αρκετά υψηλό επίπεδο». Οι προτεραιότητες του κάθε Υπουργείου πρέπει να απολύτως ευθυγραμμισμένες με τις οροφές του προϋπολογισμού, είπε ακόμη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι ο προϋπολογισμός «θα είναι πλεονασματικός» και ότι «δεν τίθεται θέμα» να μην είναι τέτοιος.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button