Επικαιρότητα

Πλήρης καταστροφή για αβοκάντο

Ο παρατεταμένος καύσωνας που ξεκίνησε από τα τέλη Μαΐου, συνεχίσθηκε ολόκληρο τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και όπως φαίνεται και τον Αύγουστο έχει προκάλεσε ανυπολόγιστες καταστροφές σε πολλούς κλάδους της γεωργίας.

Παραγωγοί αβοκάντο, της ιδιαίτερα ευαίσθητης καλλιέργειας στις πολύ ψηλές θερμοκρασίες κάνουν λόγο για ολοκληρωτική καταστροφή και απόρριψη των καρπών από τα δέντρα, τρεις περίπου μήνες πριν από την συγκομιδή.

Παραγωγοί που έχουν επικοινωνήσει με εκπροσώπους αγροτικών οργανώσεων, παρουσιάζοντας τους και αποδεικτικά στοιχεία από τις φυτείες τους, σημειώνουν ότι τα περισσότερα δέντρα, ακόμη και σε αυτά που οι γεωργοί παρέχουν κανονικό πότισμα παρά την λειψυδρία, έχουν απορρίψει το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής.

Όπως εξηγούν ειδικοί, τα δέντρα προκειμένου να μην ξεραθούν, αναγκάζονται να αποβάλουν τους καρπούς. Οι παραγωγοί αβοκάντο από τα Κούκλια μέχρι και το διαμέρισμα Πόλεως Χρυσοχούς αξιώνουν την στήριξη της πολιτείας για κάλυψη τουλάχιστον των φετινών τους εξόδων αφού δεν θα μπορέσουν, όπως όλα δείχνουν, να μεταφέρουν το φθινόπωρο προϊόντα στις αγορές.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button