Υγεία

Πιθανή εμφάνιση και στην Κύπρο περιστατικού κορωνοϊού

Όλα τα μέτρα που λαμβάνονται για αντιμετώπιση ύποπτου ή επιβεβαιωμένου περιστατικού κορωνοϊού είναι τα ενδεδειγμένα σύμφωνα με τις μέχρι τώρα οδηγίες που δίνονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και το ECDC, διαβεβαίωσε ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου. Υπογράμμισε ακόμα ότι δεν μπορούμε να αποτρέψουμε την εμφάνιση κρούσματος, ύποπτου ή επιβεβαιωμένου, στην Κύπρο, λόγω των περιορισμένων πληροφοριών που υπάρχουν σε παγκόσμιο επίπεδο, για τον ιό και την εξέλιξή του.

Ο κ. Υπουργός μιλούσε μετά από ενημέρωση προς τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας σχετικά με τις ενέργειες και τα μέτρα που εφαρμόζονται για τον κορωνοϊό. Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, «από τις 9 Ιανουαρίου, οπότε και επιβεβαιώθηκε το πρώτο περιστατικό στην Κίνα, έχει αναλάβει δράση η Μονάδα Επιτήρησης Λοιμωδών Νοσημάτων του Υπουργείου Υγείας, με στόχο την παρακολούθηση της εξέλιξης του ιού και τη λήψη προληπτικών μέτρων.

Οι προσπάθειες της Μονάδας αυτής και κατ’ επέκταση του Υπουργείου Υγείας, εστιάζονται στους εξής πυλώνες: αρχικά στον έλεγχο που γίνεται στους ταξιδιώτες στις πύλες εισόδου στην Κυπριακή Δημοκρατία, δηλαδή στα αεροδρόμια, τα λιμάνια και τα οδοφράγματα. Επίσης, στον τρόπο αντιμετώπισης ύποπτου περιστατικού, στον τρόπο αντιμετώπισης επιβεβαιωμένου περιστατικού, όπως επίσης πολύ σημαντικές είναι οι ενέργειες που γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται για ενημέρωση τόσο του κοινού για μέτρα πρόληψης, αλλά κυρίως των επαγγελματιών υγείας ως προς το πώς χειρίζονται ένα ύποπτο ή επιβεβαιωμένο περιστατικό».

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button