Επικαιρότητα

Πιάστηκε και άλλος κομπιναδόρος

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ο φερόμενος ως συνεργός του 56χρονου εργολάβου Ανδρέα Θεοφάνους από την Λευκωσία  ο οποίος καταδικάσθηκε για απάτη μισού περίπου εκατομμύριου ευρώ.

Ο 56χρονος που εξαπάτησε , ανάμεσα σε άλλους και μια 74χρονη πρώην εκπαιδευτικό από την Πάφο αρπάζοντας της μισό εκατομμύριο για οικοδομικές εργασίες που έκανε στο σπίτι της και οι οποίες δεν κοστίζουν πάνω από 100 χιλιάδες ευρώ, παραδέχθηκε  και ομολόγησε ότι ο γολγοθάς του ξεκίνησε όταν άρχισε να δανείζετε χρήματα από τοκογλύφους. Ο φερόμενος ως συνεργάτης του 56χρονου που εκτίει ήδη την ποινή του από τα μέσα του προηγούμενου μήνα , ένας 66χρονος από την Λευκωσία, συνεληφθει στο αεροδρόμιο Λάρνακας κατά την επιστροφή του από την Ελλάδα αφού το όνομα του βρισκόταν στον κατάλογο ΣΤΟΠ- ΛΙΣΤ.

Ο εργολάβος που καταδικάσθηκε όπως και ο 66χρονος  που συνεληφθει χθες αντιμετωπίζει κατηγορίες συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις,  νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, και απάτης.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην αστυνομία από γυναίκα συνταξιούχο εκπαιδευτικό τον περασμένο Ιανουάριο  ο συγκεκριμένος εργολάβος μαζί   με άλλα δύο πρόσωπα της απέσπασαν το ποσό των 571 χιλιάδων ευρώ με σκοπό να την βοηθήσουν να εγκριθεί η κατοικία της ως διατηρητέα και να τύχει αποζημίωσης , όπως την διαβεβαίωσαν, για όσο ποσό χρειαζόταν για την ανακαίνιση της.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, αν και έγιναν στην κατοικία εργασίες αξίας 106 χιλιάδων ευρώ, ουδέποτε υπεβλήθη αίτηση για κήρυξη της κατοικίας  ως διατηρητέα οικοδομή.

Τόσο ο  εργολάβος που ήδη καταδικάσθηκε όσο και ο 66χρονος που έχει συλληφθεί και κρατείται φέρονται να εξαπάτησαν και  άλλους πολίτες. Χαρακτηριστική περίπτωση που αναφέρθηκε στο δικαστήριο ότι απέσπασαν από γυναίκα από τα Χολετρια 25 χιλιάδες ευρώ. Της ανέφεραν ότι για ένα χωράφι της ενδιαφερόταν ένας Ρώσσος εκατομμυριούχος αλλά το χωράφι θα έπρεπε να ήταν περιφραγμένο. Αρχίσαν την περίφραξη αλλά μόλις πήραν τα λεφτά εξαφανίσθηκαν. Το δικαστήριο εξέδωσε εναντίον του 66χρονου διάταγμα κράτησης τριών ημερών.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button