Επικαιρότητα

Πετάει αλλού το μπαλάκι η επιτροπή κεφαλαιαγοράς

Παφιτης επενδυτής καλεί την πρόεδρο και τα μέλη της επιτροπής κεφαλαιαγοράς να υποβάλουν ομαδικά την παραίτηση τους.

Ο κ. Παντελής Ηλιάδης μέτοχος σε δημόσια εταιρεία στην  οποία  έχει επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο 30 χιλιάδων ευρώ θεωρεί την ποινή αυτή «χάδι» σε σχέση με ατασθαλίες, απάτες, παρανομίες και παραβιάσεις του κώδικα εταιρικής διακυβέρνησης που έχουν τεκμηριωθεί μέσα από πόρισμα της ίδιας της επιτροπής κεφαλαιαγοράς.

Ο Παντελής Ηλιάδης σημειώνει σε επιστολή του προς την επιτροπή ότι «οι παραποιημένοι οικονομικοί λογαριασμοί μια δημόσιας εταιρείας σε ένα σοβαρό χρηματιστήριο, κάποιας σοβαρής χώρας, δεν συμβιβάζεται με πρόστιμο 30 χιλιάδων ευρώ και μάλιστα επι της εταιρείας αλλά θα έπρεπε να είχαν επιβληθεί σοβαρότατες κυρώσεις στους διευθυντές.»

Ο αντιπρόεδρος της επιτροπής κεφαλαιαγοράς Γιώργος Θεοχαρίδης απάντησε ότι η επιτροπή ενεργεί πάντα στα πλαίσια των εξουσιών και αρμοδιοτήτων που της καθορίζει η νομοθεσία. Όπως σημειώνει στην παρούσα περίπτωση η επιτροπή έχει εξετάσει μόνο θέματα που εμπίπτουν στην εποπτεία της ενώ για στοιχεία ή γεγονότα που αφορούν την ιδιότητα της εταιρείας ως ασφαλιστικής αρμόδιος είναι ο έφορος ασφαλίσεων.

Σημειώνεται ότι ο κ. Παντελής Ηλιάδης έχει προβεί σε σοβαρές καταγγελίες που αφορούν τον τρόπο λειτουργίας της συγκεκριμένης εταιρείας τόσο προς τον έφορο ασφαλίσεων όσο και προς την αστυνομία χωρίς να έχουν ολοκληρώσει ακόμη τις έρευνες τους.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button