Επικαιρότητα

Περπατά το έδαφος στην Αρμου

Η φετινή πολυομβρία έχει διογκώσει το πρόβλημα που υπάρχει σε μια περιοχή νότια του χωριού Αρμου με την αστάθεια του εδάφους.

Έξι κατοικίες που έχουν ανεγερθεί πριν από 20 περίπου χρόνια έχουν κριθεί ακατάλληλες και οι ιδιοκτήτες τις έχουν εγκαταλείψει, εκτός από μια που η οικογένεια με δική της ευθύνη εξακολουθεί να διαμένει σε αυτήν . Οι πολλές βροχές του φετινού χειμώνα φαίνεται ωστόσο ότι έχουν δημιουργήσει προβλήματα και σε γειτονικές κατοικίες. Η έπαρχος Πάφου κάλεσε τους ιδιοκτήτες να συμβουλευθούν μελετητές και να διατυπώσουν κοινό αίτημα προς την πολιτεία.

Ο φετινός βαρύς χειμώνας έχει επιτείνει το πρόβλημα που υπάρχει σε μια περιοχή νότια του χωριού Αρμου με το ακατάλληλο υπέδαφος για την ανέγερση κατοικιών. Ήδη έξι κατοικίες έχουν κριθεί ακατάλληλες ενώ το πρόβλημα, λόγο και της πολυομβρίας, επεκτείνεται και σε γειτονικές κατοικίες. Οι κάτοικοι της περιοχής αγωνιούν ότι και τα δικά τους σπίτια θα έχουν την ίδια κατάληξη με τα γειτονικά. Ο επαρχιακός γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία πολιτών Ανδρέας Ευλαβής κάλεσε τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα να προστατέψουν τους πολίτες που έδωσαν τα χρήματα τους χωρίς να έχουν σπίτι όπως είπε.

Η έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου διευκρίνισε ότι για τις έξι πρώτες κατοικίες δεν έχουν εκδοθεί ούτε τίτλοι ιδιοκτησίας ούτε πιστοποιητικά τελικής έγκρισης. Η πολιτεία έχει ζητήσει την έκδοση διαταγμάτων κατεδάφισης ενώ εκδόθηκαν διατάγματα με τα οποία απαγορεύεται να κατοικούνται αφού κρίθηκαν επικίνδυνα.

Αναφερόμενη στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί φέτος λόγο της πολυομβρίας η έπαρχος Πάφου επεσήμανε ότι πρόκειται για μια μεμονωμένη περιοχή στα νότια της Αρμου και  κάλεσε τους ιδιοκτήτες που επηρεάζονται να ζητήσουν την συνδρομή μελετητών και να υποβάλουν από κοινού αίτηση στην επαρχιακή διοίκηση για προστασία των περιουσίων τους με την κατασκευή ενδεχομένως κάποιου έργου που θα δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button