Επικαιρότητα

Περιφερειακό κέντρο πυρόσβεσης Μέσης Ανατολής με έδρα την Πάφο

Κύπρος και Ιορδανία συντονίζουν τα βήματα τους για την δημιουργία περιφερειακού σταθμού πυρόσβεσης εναέριων μέσων . Τα αεροσκάφη με έδρα την Πάφο και την συνδρομή και της Ε.Ε. θα μπορούν να επιχειρούν στην   ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου συμβάλλοντας καθοριστικά στην αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών.

 Οι κυβερνήσεις Κύπρου και Ιορδανίας υπέγραψαν πρόσφατα μνημόνιο συνεργασίας και για το θέμα της αμοιβαίας συνδρομής σε θέματα  πυρόσβεσης ενώ προχωρούν σε ένα ακόμη βήμα. Ζητούν από τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. να μελετήσουν το ενδεχόμενο συνεισφοράς για δημιουργία  στην Κύπρο  περιφερειακού σταθμού πυρόσβεσης εναέριων μέσων  ταχείας αντίδρασης   για την καταπολέμηση των πυρκαγιών στην ευρύτερη περιοχή.  

 

Σε κοινή  επιστολή τους οι υπουργοί εξωτερικών των δυο χωρών προς τους αρμόδιους αξιωματούχους της Ε.Ε. σημειώνουν ότι  το έργο αυτό φιλοδοξεί να αναπτυχθεί ως εργαλείο περιφερειακής συνεργασίας, σύμφωνα με τους στόχους της Ε.Ε.  και της ευρωμεσογειακής εταιρικής σχέσης, για την αντιμετώπιση μίας πολύ σοβαρής πρόκλησης που αντιμετωπίζει κάθε χρόνο η περιοχή  με καταστροφικές συνέπειες.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button