Υγεία

Περιστατικά τύφου στην Κύπρο

Έξι περιστατικά ενδημικού τύφου κατέγραψε η Κύπρος το τελευταίο εξάμηνο, τα οποία νοσηλεύτηκαν σε δημόσια και ιδιωτικά νοσηλευτήρια, με τα δύο εξ’ αυτών στην Εντατική Μονάδα Θεραπείας, πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ωστόσο, το Υπουργείο Υγείας καθησυχάζει, ξεκαθαρίζοντας ότι από το 2011, που ξεκίνησαν να καταγράφονται περιστατικά δεν καταγράφηκε θάνατος.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πέντε περιστατικά το τέταρτο τρίμηνο του 2022 και ένα το πρώτο τρίμηνο του 2023, το οποίο νοσηλεύτηκε για μία εβδομάδα σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο της Λευκωσίας και πήρε εξιτήριο την περασμένη Δευτέρα.

Πλήρως ιάσιμος

Το ΚΥΠΕ επικοινώνησε με το αρμόδιο Υπουργείο, το οποίο καθησυχάζει τους πολίτες, αφού όπως διαβεβαιώνει ο ενδημικός τύφος «είναι πλήρως ιάσιμος». Το πλέον, ωστόσο, καθησυχαστικό -σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας- είναι ότι από το 2011, που ξεκίνησαν να καταγράφονται δια της επίσημης οδού περιστατικά, δεν καταγράφηκε κάποιος θάνατος στην Κύπρο.

Εξάλλου, όπως αναφέρθηκε στο Πρακτορείο, στην Κυπριακή Δημοκρατία δηλώνονται σποραδικά μεμονωμένα κρούσματα κάθε χρόνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ενδημικός τύφος δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, ενώ αντιμετωπίζεται με τη χορήγηση αντιβιοτικών φαρμάκων, τα οποία είναι διαθέσιμα στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button