Περιβάλλον

Περιοδεία της ΕΚΑ στην Πάφο

Η ΕΚΑ Πάφου διοργανώνει το Σάββατο 27 Ιουνίου 2020 περιοδεία στην επαρχία Πάφου στην οποία θα συμμετάσχει ο Γενικός Γραμματέας της ΕΚΑ Πανίκκος Χάμπας συνοδευόμενος από τον Επαρχιακό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Πάφου και βουλευτή Άντρο Φακοντή, τον Ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ Γιώργο Γεωργίου, τον βουλευτή του ΑΚΕΛ Νίκο Κέττηρο και τον Επαρχιακό Γραμματέα της ΕΚΑ Πάφου Ανδρέα Χρυσάνθου.

Στόχος της περιοδείας είναι η καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της επαρχίας και η εξεύρεση άμεσων λύσεων που θα ικανοποιούν τα αιτήματα τους. Η άμεση επικοινωνία με τους ανθρώπους της αγροτιάς και η επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν είναι ένας από τους κυριότερους στόχους που έχει θέσει το νεοεκλεγέν επαρχιακό συμβούλιο της οργάνωσης. Ειδικά στην μετά κορονοιό εποχή τα προβλήματα αυτά έχουν οξυνθεί με αποτέλεσμα αρκετός κόσμος να επιλέγει να σταματά την ενασχόληση του με τον τομέα της γεωργοκτηνοτροφίας και του ψαρέματος.

Η περιοδεία θα ξεκινήσει από την λαϊκή αγορά Πάφου όπου θα συζητηθούν τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί που επιλέγουν την λαϊκή αγορά για την πώληση των προϊόντων τους. Στην συνέχεια η περιοδεία θα μεταβεί στον σύλλογο Προμηθέα Μουττάλου όπου θα γίνει εκτενής συζήτηση με τον Σύνδεσμο Παράκτιας Αλιείας και ψαράδες της επαρχίας. Επόμενος σταθμός η Κισσόνεργα, στην οποία θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με παραγωγούς της περιοχής. Τέλος θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Σύνδεσμο Μπανανοπαραγωγών Πάφου στα κτίρια του συνδέσμου στην Πέγεια όπου θα συζητηθούν περαιτέρω τρόποι στήριξης του τομέα.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close