Πολιτική

Περιοδεία Μαυρογιάννη στην Πάφο

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Μαυρογιάννη πραγματοποίησε χθες περιοδεία στην πόλη και Επαρχία Πάφου και δύο πολιτικές συγκεντρώσεις στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εκκλησίας στη Χλώρακα και ακολούθως στο Β Δημοτικό Σχολείο Γεροσκήπου, συνοδευόμενος από στελέχη του επιτελείου του και μέλη στήριξης της υποψηφιότητας του με στόχο «να αφουγκραστεί τα προβλήματα» των κατοίκων της περιοχής και ευρύτερα της επαρχίας.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Μαυρογιάννης χαρακτήρισε πολύ θετικά τα μηνύματα που λαμβάνουν από την Πάφο, λέγοντας ότι παρά το γεγονός ότι οι δύο ανθυποψήφιοι του είναι από την επαρχία Πάφου, εντούτοις υπάρχει ένα πολύ καλό και έντονο κλίμα διευρυμένης στήριξης όχι μόνο από ανθρώπους της αριστεράς αλλά και από άλλους χώρους. 

Ο κ. Μαυρογιάννης αναφέρθηκε στα ζητήματα της ακρίβειας, τις τιμές καυσίμων, του ηλεκτρισμού, τους χαμηλούς μισθούς, στην έλλειψη καλών προοπτικών για συνταξιοδότηση, τα προβλήματα της στέγης, αλλά και τα κυκλοφοριακά προβλήματα στις περιοχές της Κύπρου, λέγοντας ότι είναι «πάρα πολλά τα προβλήματα και κυρίως πρέπει να εξεταστεί και το τι γίνεται με την ΑΤΑ» και ότι είναι αναγκαίες οι συλλογικές συμβάσεις, κάνοντας λόγο και για μια λιγότερο διαιρετική και κοινωνική κατάσταση στον τόπο. 

Σε σχέση με το πώς μπορεί να επιτευχθεί η διασφάλιση των κατάλληλων εργασιακών συνθηκών, αλλά και η υιοθέτηση βέλτιστων και σύγχρονων πρακτικών ο κ. Μαυρογιάννης απάντησε ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσα από διάλογο αλλά και από μέρους της κυβέρνησης με ένα σαφές στίγμα προσανατολισμού προς κοινωνική πρόνοια, κοινωνική ευαισθησία, και έγνοια για τους ανθρώπους για να διασφαλιστεί σε αυτή την κοινωνία ότι οι ανισότητες θα μειώνονται και όλο μαζί θα δουλεύουμε για να υπάρξει οικονομική μεγέθυνση ανάπτυξη και αειφορία, προσθέτοντας πως είναι μια νέα λογική που πρέπει να επικρατήσει. 

Σε ότι αφορά την αντιμετώπιση των ευρωπαϊκών κρατών για το Κυπριακό και το μεταναστευτικό και αν υπάρχει αλληλεγγύη ο κ. Μαυρογιάννης είπε πως αλληλεγγύη υπάρχει αλλά είναι περιορισμένη, προσθέτοντας πως στο Κυπριακό υπάρχουν θέσεις αρχής της ΕΕ, μέσα από πολλές δράσεις αντιλαμβάνεται υπόψη η διάσταση Κυπριακό, αλλά δεν είναι ποτέ επαρκές και ικανοποιητικό σε σχέση με τις δικές μας προσδοκίες και επιδιώξεις. 

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button