Επικαιρότητα

Περιμένουν εξαγγελία για παραλιακό Χλώρακας-Πέγειας

Η επίσκεψη στην Πάφο την ερχόμενη εβδομάδα του νέου υπουργού μεταφορών, επικοινωνιών και έργων Αλέξη Φαβεάδη σηματοδοτεί εξελίξεις σε σχέση με δυο σημαντικά έργα της Πάφου. 

Του παραλιακού δρόμου σύνδεσης του αεροδρομίου Πάφου με την τουριστική περιοχή Κόλπου των Κοραλλίων, μέσω της Κάτω Πάφου και της γέφυρας σύνδεσης της βιομηχανικής περιοχής Μεσόγης με την βιοτεχνική περιοχή Τρεμιθούσας.

Το έργο αυτό αν και ξεκίνησε σταμάτησε και παραμένει ημιτελές εδώ και μια δεκαετία λόγο διαφόρων προβλημάτων που προέκυψαν. Στις επαφές του κ. Βαφεάδη θα συζητηθεί και η πρόοδος των έργων στο δρόμο Πάφου-Πόλης , του πρώτου τμήματος μέχρι το Στρουμπί, αλλά και οι σχεδιασμοί για το δεύτερο τμήμα μέχρι και την Πόλη Χρυσοχούς. 

Ο γραμματέας- διευθυντής του ΕΒΕ Πάφου Μαρίνος Στυλιανού δήλωσε ότι το ΕΒΕ Πάφου συνεχίζει τις προσπάθειες του για την προώθηση των έργων υποδομής και των έργων υπερτοπικής σημασίας στην πόλη και επαρχία Πάφου. Ιδιαίτερα για τον δρόμο σύνδεσης του αεροδρομίου με τις τουριστικές περιοχές υπενθύμισε ότι το επιμελητήριο ολοκλήρωσε την περιβαλλοντική μελέτη που ανέθεσε σε αναγνωρισμένο οίκο για τα προβλήματα που προκύπτουν στον ποταμό της Έζουσας και αναμένει από την υπηρεσία περιβάλλοντος το επόμενο βήμα.

Σε σχέση με το τμήμα από τα δημοτικά όρια Πάφου μέχρι και τα όρια του δήμου Πέγειας εκτίμησε ότι έχουν ξεπεραστεί όλα τα εμπόδια και το αρμόδιο υπουργείο θα μπορέσει σύντομα να προκηρύξει προσφορές για την κατασκευή του πολύ σημαντικού αυτού έργου υποδομής.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button