Επικαιρότητα

Πεζόδρομος «όνειρο»

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής της πρώτης φάσης του παραλιακού πεζόδρομου της Πέγειας που  εκτείνεται από τα όρια του δήμου με την Κισσόνεργα και θα φθάνει, στην ολοκλήρωση του, μέχρι την είσοδο του Ακάμα.

Το πρώτο τμήμα που έχει συμπληρωθεί «αξιοποιείται»  ήδη από εκατοντάδες ξένους και ντόπιους καθημερινά που απολαμβάνουν το μοναδικό τοπίο της περιοχής. Το ποσό της σύμβασης , της πρώτης φάσης ξεπέρασε τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Ήδη εκατοντάδες ξένοι και ντόπιοι απολαμβάνουν καθημερινά  την διαδρομή. Το Έργο συγχρηματοδοτήθηκε  κατά 2/3 από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, του Υπουργείο Εσωτερικών και κατά 1/3 από το ταμείο του Δήμου Πέγειας.

Οι κατασκευαστικές εργασίες του συμβολαίου περιλάμβαναν  την κατασκευή πεζόδρομου/ ποδηλατόδρομου, πλατειακών και καθιστικών χώρων, παιδότοπων, χώρων αθλοπαιδιών και την τοπιοτέχνηση χώρων πρασίνου, τα οποία θα συνθέσουν ένα ενιαίο γραμμικό παραθαλάσσιο πολυλειτουργικό πάρκο.

Σε όλες τις περιοχές του Έργου τοποθετήθηκε  αστικός εξοπλισμός και φωτισμός. Επιπρόσθετα στα πλαίσια του Έργου και μεταξύ των οχθών του ποταμού Ξερού, θα ανεγερθεί πεζογέφυρα σύνδεσης του Έργου με τη μελλοντική Μαρίνα Πάφου. Κύριος στόχος του έργου είναι η δημιουργία χώρου περιπάτου, άθλησης και αναψυχής κατά μήκος των ήδη αναπτυγμένων περιοχών του παραλιακού μετώπου του Δήμου και πρόσβασης προς την παραλία για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.

Η διαμόρφωση του παραλιακού πεζόδρομου εντάσσεται στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου 2022-2024 του Υπουργείου Εσωτερικών και συγκεκριμένα της Δραστηριότητας 2.1 «Έργα και ρυθμιστικά σχέδια σε σχέση με την αστική και αγροτική ανάπτυξη», του Στόχου 2 «Συμβολή στην ανάπτυξη και αναζωογόνηση των αστικών περιοχών και της υπαίθρου καθώς και στην ανάδειξη και προστασία της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς», του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button