Επικαιρότητα

Πεγεια και Ταλα στο στόχαστρο διαρρηκτών

Οι υπερπολυτελείς επαύλεις σε συνδυασμό με το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις είναι κτισμένες σε απομακρυσμένες περιοχές φαίνεται να προσελκύουν τους διαρρήκτες στις περιοχές Ταλας και Πεγειας.

Τόσο οι τοπικές αρχές και οι κάτοικοι των περιοχών αυτών όσο και η αστυνομική διεύθυνση Πάφου αναγνωρίζουν ότι οι δυο αυτές περιοχές αποτελούν συχνότερα στόχο διαρρηκτών ακριβώς για τους λόγους αυτούς.

Άλλωστε αυτό φαίνεται μέσα και από τα επίσημα στοιχεία και τις καταγγελίες που καταγράφονται για τις διαρρήξεις και κλοπές κατά περιουσίας. Τόσο στην Ταλα όσο και στην Πεγεια έχουν επενδύσει τα 20 τελευταία χρόνια αλλοδαποί αγοράζοντας εξοχικές κατοικίες ή κατοικίες τις οποίες πλέον χρησιμοποιούν ως μόνιμη τους κατοικία μετα την συνταξιοδότηση τους.

Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις οι κατοικίες αυτές είναι απομονωμένες ή έχουν ανεγερθεί σε περιοχές μακριά από τους πυρήνες των κοινοτήτων αποτελούν πολλές φορές εύκολους στόχους για τους διαρρήκτες.

Οι τοπικές κοινωνίες των δυο περιοχών δραστηριοποιούνται το τελευταίο διάστημα συνδράμοντας στον θεσμό του παρατηρητή της γειτονιάς αλλά χρειάζονται απ’ότι φαίνεται μεγαλύτερη βοήθεια και από τις διωκτικές αρχές.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button