Αθλητικά

Παφιτες αθλητές στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Καράτε

Αρχίζει αύριο στη Λεμεσό και στο Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού», το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καράτε στην κατηγορία Youth League (12-17 ετών), δίνοντας το έναυσμα για επανέναρξη των διοργανώσεων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καράτε (WKF), μετά τα μέτρα για αντιμετώπιση της πανδημίας.
 
Στο νησί μας βρίσκονται ήδη περισσότεροι από 1.000 αθλητές, προπονητές και μέλη αποστολών από 37 χώρες του κόσμου, ενώ στην Κύπρο έφτασε και ο Ισπανός Πρόεδρος της WKF Antonio Espinós.

 
Όπως αναφέρει ανακοίνωση της διοργάνωσης, στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, δόθηκαν λεπτομέρειες για τους αγώνες που θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 4 με 6 Ιουνίου, στη βάση αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων, με όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού.
 
Ο Πρόεδρος της WKF, Antonio Espinós, αφού συνεχάρη τον Κυπριακή Ομοσπονδία Καράτε για την αποφασιστικότητα της ώστε να αναλάβει την μεγάλη αυτή διοργάνωση, ανέφερε ότι το λιγότερο που μπορούσε να κάνει ήταν, να έρθει στην Κύπρο, να στηρίξει και να παρακολουθήσει από κοντά τους αγώνες.

 
«Χωρίς την στήριξη των αρμοδίων Αρχών (Υπ. Υγείας – ΚΟΑ- ΚΟΕ) και την αποφασιστικότητα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καράτε αυτή η διοργάνωση δεν ήταν εφικτό να γίνει. Από την ώρα όμως που πήραμε το πράσινο φως για την διεξαγωγή των αγώνων, γνωρίζαμε ότι η διοργάνωση θα λάμβανε χώρα και πραγματικά είναι έκπληξη ο μεγάλος αριθμός αθλητών που επέλεξαν να έρθουν στην Κύπρο», ανέφερε ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καράτε.
 
Παίρνοντας τον λόγο, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καράτε  Αντρέας Βασιλείου, αφού καλωσόρισε τον κ. Espinos θέλησε να ευχαριστήσει, τόσο τον Υπουργό Εξωτερικών  Νίκο Χριστοδουλίδη καθώς και τον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου, που με τις ενέργειες και τη συμβολή τους βοήθησαν ώστε αυτή η μεγάλη διοργάνωση να πραγματοποιηθεί στην Κύπρο.

 
«Δεν ήταν εύκολος ο στόχος μας για την ανάληψη αυτού του παγκοσμίου πρωταθλήματος, είχαμε να αντιμετωπίσουμε τον αόρατο εχθρό της πανδημίας, όμως η Κυπριακή Ομοσπονδία Καράτε δούλεψε σκληρά και πιστεύουμε ότι θα έχουμε μια πολύ πετυχημένη διοργάνωση» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βασιλείου.
 
Ευχαρίστησε, επίσης, τον  Πρόεδρο του ΚΟΑ Αντρέα Μιχαηλίδη όσο και στον Πρόεδρο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ) Γιώργο Χρυσοστόμου για τη πολύ καλή συνεργασία και στήριξη όλα αυτά τα χρόνια, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το  Υφυπουργείο Τουρισμού και τον μεγάλο χορηγό ΟΠΑΠ Κύπρου.

 
Οι αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Καράτε Youth League αρχίζουν το πρωί της Παρασκευής (09:00) και σε αυτούς θα λάβουν μέρος 716 αθλητές.
 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button