Υγεία

ΠΑΣΥΚΑΦ: Ο καρκίνος δεν είναι ούτε «ανίατος» ούτε «επάρατος»

Ο καρκίνος δεν είναι ούτε «επάρατος» ούτε «ανίατος» και αυτή τη στιγμή, οι επιζώντες καρκίνου σε ολόκληρο τον κόσμο, ανέρχονται σε εκατομμύρια, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο καρκίνος δεν σημαίνει καταδίκη αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Παγκύριος Σύνδεσμος Καρκινοπαθών και Φίλων, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Επιζώντων του Καρκίνου.
 
Προσθέτει ότι κάθε 1
η Κυριακή του Ιούνη, «εστιάζει την προσοχή του στις συνεχιζόμενες προκλήσεις που παρουσιάζονται μετά την επιβίωση από τον καρκίνο προκειμένου να εξασφαλίσει περισσότερους πόρους για τα άτομα που ζουν με ιστορικό καρκίνου».
 
Επίσης, ο ΠΑΣΥΚΑΦ,  συμβάλλει «στη θέσπιση φιλικής νομοθεσίας όπως είναι η ευρωπαϊκή πρωτοβουλία ‘Δικαίωμα στη Λήθη’ (The Right to be Forgotten) με απώτερο στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των επιζώντων καρκίνου».

 
Σημειώνει ότι «η οικονομική τοξικότητα και η άρνηση πρόσβασης τους σε υποθήκες, δάνεια ή ασφάλειες ζωής είναι από τα πιο σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιζώντες καρκίνου και από τα πιο παραμελημένα». 

 
Όπως υποστηρίζει ο ΠΑΣΥΚΑΦ, «καθώς οι τραπεζίτες και οι ασφαλιστές δεν μπορούν εύκολα να εκτιμήσουν τους κινδύνους που σχετίζονται με τον καρκίνο και την πιθανή υποτροπή τους, τείνουν να ακολουθούν μια προληπτική προσέγγιση, λόγω του ιατρικού ιστορικού του ατόμου με εμπειρία καρκίνου».
 
Ως αποτέλεσμα, συνεχίζει, «πολλοί άνθρωποι ενώ βρίσκονται σε μακροχρόνια ύφεση, εντούτοις βιώνουν άδικη μεταχείριση στην πρόσβαση σε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες ενώ αντιμετωπίζουν συχνά και απαγορευτικά υψηλά ασφάλιστρα, παρόλο που έχουν περάσει πολλά χρόνια από την ίασή τους».
 
Για τον στόχο της Παγκόσμιας Ημέρας Επιζώντων Καρκίνου ο ΠΑΣΥΚΑΦ αναφέρει ότι είναι να «αποτελέσει γιορτή για όλους όσοι επέζησαν, ευκαιρία σύνδεσης μεταξύ τους αλλά και αναγνώρισης εκείνων που τους έχουν υποστηρίξει». 

 
Προσθέτει ότι στόχος είναι επίσης, όπως η μέρα αυτή, «αποτελέσει  πηγή έμπνευσης και δύναμης για όσους διαγνώστηκαν πρόσφατα με την ασθένεια, να δώσει στήριγμα και κουράγιο στις οικογένειες τους, να ενημερώσει και να αφυπνίσει την κοινωνία».
 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button