Πάφος

Παρουσιάσθηκαν τα βιβλία του Γιάννη Νικολάου στην Πάφο

Εκδήλωση παρουσίασης των δύο βιβλίων «243 ατελείωτες ώρες» και «Η κυρά της Λαπήθου» του Γιάννη Νικολάου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, στο οίκημα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ευαγόρα Παλληκαρίδη» στην Πάφο. 

Όπως αναφέρθηκε, το βιβλίο «243 ατελείωτες ώρες» που μόλις κυκλοφόρησε πραγματεύεται τα δραματικά βιώματα της αναγκαστικής καραντίνας και τη συνεπακόλουθη μοναξιά με φόντο την πανδημία του κορωνοϊού. «Η κυρά της Λαπήθου» μεταφέρει τη συγκλονιστική ιστορία της μεγάλης ηρωίδας Ευφροσύνης Προεστού, μιας από τις μεγαλύτερες μορφές της σύγχρονης ιστορίας της Κύπρου και του Ελληνισμού. Η δεύτερη έκδοση του βιβλίου επίσης κυκλοφόρησε. 

Σε χαιρετισμό της η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ευαγόρα Παλληκαρίδη» Άντρη Κανάρη ανέφερε ότι το βιβλίο «Η κυρά της Λαπήθου» καταγράφει τη συγκλονιστική ιστορία δώδεκα στρατιωτών, οι οποίοι τον Αύγουστο του 1974 εγκλωβίστηκαν πίσω από τις εχθρικές γραμμές μέσα στη Λάπηθο, όταν η κωμόπολη έπεσε στα χέρια των Τούρκων, όπου συνάντησαν την «Κυρά της Λαπήθου», την Ευφροσύνη Προεστού, για να προσθέσει ότι το βιβλίο αποτελεί «τη συμπύκνωση του δράματος του 1974».

Αναφορικά με το δεύτερο βιβλίο, «243 ατελείωτες ώρες», ο συγγραφέας, σημείωσε η κ. Κανάρη, αποτυπώνει προσωπικές εμπειρίες και συμπεράσματα από τα βιώματα του από την Covid-19. «Με δεξιοτεχνία και εκφραστική πληρότητα, περιγράφει τη δική του ιστορία και των συνεργατών του, όταν ο καθένας αναγκάστηκε να μείνει για 243 ώρες στο δικό του δωμάτιο, στο δικό του `κελί` παλεύοντας με την μοναξιά και την απομόνωση» είπε. Πρόσθεσε πως κεντρικό μήνυμα του βιβλίου είναι ότι κανένας άνθρωπος δεν πρέπει να μένει μόνος.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος. Σημειώνεται πως το βιβλίο «243 ατελείωτες ώρες» παρουσίασε ο Γιώργος Γεωργίου και το βιβλίο «Η κυρά της Λαπήθου» ο συγγραφέας. 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button