Επικαιρότητα

Παραιτήθηκε ο Μάχιμος

Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν σήμερα στην έπαρχο Πάφου ο κοινοτάρχης Νέου Χωριού και τα έξι μέλη του κοινοτικού συμβουλίου. Διαμαρτύρονται για την ένταξη της κοινότητας τους στο δήμο Πόλεως Χρυσοχούς. Είχε προηγηθεί η παραίτηση του κοινοτάρχη και των μελών του κοινοτικού συμβουλίου Κρήτου Τέρα για τον ίδιο λόγο.

 

Χωρίς κοινοτική αρχή βρίσκεται από σήμερα και δεύτερη κοινότητα του Ακαμα, το Νέο Χωριό. Ο κοινοτάρχης Ανδρέας Χριστοδούλου Μάχιμος παρέδωσε το μεσημέρι στην έπαρχο Πάφου  την επιστολή παραίτησης του ιδίου και των μελών του  κοινοτικού συμβουλίου μαζί με τις σφραγίδες και τα κλειδιά των κτηρίων ενώ τα βιβλιάρια επιταγών θα παραδοθούν μετά από λογιστικό έλεγχο που θα διενεργηθεί.    

 

Ο κοινοτάρχης Ανδρέας Χριστοδούλου υπενθύμισε ότι μετα από σύσκεψη και με τις υπόλοιπες κοινότητες του Ακαμα που έχουν ενταχθεί στο δήμο Πόλεως Χρυσοχους είχε αποφασισθεί η υποβολή των παραιτήσεων τους εντός δέκα ημερών. Από τις απαντήσεις που έχουν λάβει από το υπουργείο εσωτερικών, διαφαίνεται, είπε, ότι δεν υπάρχει πρόθεση να τροποποιήσουν την νομοθεσία και να υιοθετήσουν το αρχικό μοντέλο συμπλεγματοποιησης των όμορων κοινοτήτων του Ακαμα γι΄ αυτό δεν έχουν άλλη επιλογή.  

 

 Το υπουργείο εσωτερικών έχει διαμηνύσει ότι δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές την παρούσα χρονική περίοδο διότι κάτι τέτοιο όπως δήλωσε ο υπουργός εσωτερικών θα άνοιγε τους ασκούς του Αιόλου ενδεχομένως με ανάλογα αιτήματα και από άλλες περιοχές σε ολόκληρη την επικράτεια.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button