Οικονομία

Παρέμβαση συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ

Οι Επαρχιακοί Γραμματείς της ΣΕΚ και της ΠΕΟ Πάφου αξιώνουν καλύτερη  διαχείριση της κατάστασης και να στηριχθούν οι εργαζόμενοι.

 Ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΣΕΚ Πέτρος Δημοσθένους ανέφερε πως από τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να λάβει κάποια μέτρα  για να προστατεύσει τη δημόσια υγεία, για να μην υπάρχει ταλαιπωρία στους εργαζόμενους, οι οποίοι διακινούνται μεταξύ των πόλεων που έχουν τεθεί σε καραντίνα, πρέπει να τροχοδρομήσει το άνοιγμα περισσότερων σημείων και κινητών μονάδων όπου θα μπορούν να διενεργείται η σχετική μοριακή δειγματοληψία στην Πάφο.

Ο κ. Δημοσθένους τόνισε πως τόσο η Αστυνομία αλλά και οι εργοδότες πρέπει να διαχειριστούν την κατάσταση με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην θυματοποιηθούν οι εργαζόμενοι.  Χαρακτήρισε την κατάσταση πρωτοφανή, σημειώνοντας ωστόσο πως το μέτρο πρέπει να εφαρμοστεί. Η εισήγησή μας είναι να υπάρχουν περισσότερα σημεία για τη διενέργεια της σχετικής δειγματοληψίας, κατέληξε.

Ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΠΕΟ Νεόφυτος Άσσος ανέφερε πως παρουσιάστηκαν πολλά προβλήματα σε σχέση με την εξέταση των εργαζομένων για να μπορούν να μεταβαίνουν σε άλλες Επαρχίες. Ενδεικτικά αναφέρθηκε σε  παράδειγμα συγκεκριμένης εταιρείας εργαζόμενοι της οποίας μεταβαίνουν από την Πάφο στη Λεμεσό και αντιμετώπισαν πρόβλημα μεταφοράς με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός εργασίας.

Το πρόβλημα  της μεταφοράς τους σήμερα διευθετήθηκε, είπε, σημειώνοντας ωστόσο πως γενικότερα επικρατεί σύγχυση και μια ταλαιπωρία των εργαζομένων και αυτό έχει να κάνει με την απώλεια ημερομισθίων και με το άγχος που επικρατεί για να βρεθούν οι εργαζόμενοι στη δουλειά τους, τη συγκεκριμένη ώρα και την ώρα που πρέπει να εργαστούν. Ο κ. Άσσος ζήτησε τη διευκόλυνση των εργαζομένων τόσο για τη διενέργεια της δειγματοληπτικής εξέτασης, όσο και για το χρόνο ανανέωσης της εξέτασης.

Δεν μπορεί ο κόσμος, είπε, να μένει εκτός εργασίας για τον λόγο ότι δεν του παρέχονται διευκολύνσεις για να μεταβαίνει στη δουλειά του .

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button