Πάφος

Παρέμβαση Σαββίδη στην Ευρωπόλ

Ο Βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος και μέλος της Kυπριακής αντιπροσωπίας στη Μικτή Ομάδα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (ΜΟΚΕ) της Ευρωπόλ, Χρύσανθος Σαββίδης, συμμετείχε στη 13η Συνάντηση της ΜΟΚΕ Ευρωπόλ, που πραγματοποιήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου και 21 Σεπτεμβρίου 2023 στις Βρυξέλλες.

Σε παρέμβαση του ο κ. Σαββίδης, αναφέρθηκε και έθεσε ερωτήσεις αναφορικά με το μεταναστευτικό και τις συνέπειες της παράτυπης μετανάστευσης στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι η Ευρώπη των λαών και της αλληλεγγύης δεν κάνει τα δέοντα για το μεταναστευτικό και δυστυχώς έχει εγκλιματίσει εις βάρος των χωρών του Νότου. Επιπλέον, σημείωσε ότι η Κύπρος δεν μπορεί να δεχθεί άλλους παράτυπους μετανάστες και καθημερινά όπως ανέφερε, γινόμαστε μάρτυρες επεισοδίων, ταραχών, εγκληματικών πράξεων συνέπεια των αυξημένων μεταναστευτικών ροών παράτυπης μετανάστευσης.

Ο κ. Σαββίδης, πρόσθεσε ότι πριν από λίγες μέρες βιώσαμε πρωτόγνωρα επεισόδια στη Λεμεσό και στη Χλώρακα και κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τι έπεται. Η Τουρκία δυστυχώς συνεχίζει να μη τηρεί τις υποχρεώσεις έναντι της ΕΕ και ειδικότερα να μην εφαρμόζει τη συμφωνία για το μεταναστευτικό.

Επιπρόσθετα, από το βήμα του, έθεσε τις εξής ερωτήσεις:

«Έχετε την πολιτική θέληση να μας βοηθήσετε να επαναπατριστούν οι παράτυποι μετανάστες;»

«Έχετε πρόθεση να βάλετε κυρώσεις στην Τουρκία για την εγκληματική της στάση στο μεταναστευτικό;»

Tέλος, ο Βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος, Χρύσανθος Σαββίδης, ανέφερε «εάν πιστεύετε ότι κρατώντας όλους αυτούς τους παράτυπους στις χώρες του νότου: Κύπρο, Ελλάδα και Ιταλία λύσατε το μεταναστευτικό, λυπάμαι πολύ αλλά η Ευρώπη οδηγείται σε επικίνδυνες ατραπούς. »

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button