Υγεία

Παρέμβαση Μυριανθους για φάρμακα

Με την λειτουργία του ΓεΣΥ αρκετά φάρμακα που παραχωρούνταν δωρεάν σε δικαιούχους πριν την εφαρμογή του, τώρα αναγκάζονται να τα πληρώνουν.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι οι οποίοι πέραν της αποκοπής που τους γίνεται από την μηνιαία τους σύνταξη για την εισφορά τους στο ΓεΣΥ, είναι που αναγκάζονται να πληρώνουν οι ίδιοι και αρκετά φάρμακα που χρειάζονται, με αποτέλεσμα να έχουν υποστεί σοβαρή οικονομική επιβάρυνση.

Παρόλο που εδώ και σχεδόν πέντε μήνες έχω υποβάλει συγκεκριμένο ερώτημα προς το Υπουργείο Υγείας με το οποίο ζητώ από τον καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργό να ενημερώσει το σώμα της Βουλής πως αντιμετωπίζει τα θέματα αυτά και τι σχεδιασμούς έχει για τους χαμηλοσυνταξιούχους, εντούτοις μέχρι σήμερα, δεν έχω λάβει καμία απάντηση.

Ως εκ τούτου και με βάση σημερινά δημοσιεύματα των ΜΜΕ, όπου ασθενείς φαίνεται να διαμαρτύρονται για τις υψηλές τιμές που υπάρχουν σε κάποια φάρμακα (σε σύγκριση με τους πρώτους μήνες εφαρμογής του ΓεΣΥ), αναμένουμε από τον Υπουργό Υγείας ότι θα απαντήσει άμεσα.

Ηλίας Μυριάνθους
Βουλευτής Κ.Σ. ΕΔΕΚ
Εκλογικής Περιφέρειας Πάφου

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button
Close